fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Polițist hunedorean acuzat de ANI că a făcut avere din jocurile de noroc și nu și-a declarat câștigurile. Agenția a sesizat Comisia de cercetare a averilor și Parchetul de pe lângă ÎCCJ

Agenția Națională de Integritate a descoperit discrepanțe între averea dobândită de un polițist de la IPJ Hunedoara și veniturile realizate de acesta, în perioada exercitării funcției publice. Diferențele, potrivit unui comunicat al ANI, sunt de peste 40.000 de euro. În acest caz, agenția a decis să sesieze Comisia de cercetare a averilor, din cadrul Curții de Apel Alba Iulia.

„Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 41.606 Euro între averea dobândită și veniturile realizate de către DELIE CLAUDIU LEONTIN, în perioada exercitării funcției publice.
Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Alba Iulia, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către DELIE CLAUDIU LEONTIN, în perioada exercitării funcției publice”, se arată într-un comunicat emis de ANI, în urmă cu puțin timp.

De asemenea, potrivit comunicatului de presă, polițistul nu și-ar fi declarat veniturile realizate din jocurile de noroc, în valoare de peste 82.000 de lei. În acest caz, a fost sesizat Parchetul de pe lângă ÎCCJ.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la posibila săvârșire de către DELIE CLAUDIU LEONTIN a infracțiunii de fals în declarații prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a declarat veniturile realizate din jocuri de noroc în valoare totală de 82.602 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice”, se mai arată în comunicatul emisi de ANI.

Un alt polițist, de data aceasta de la BCCO Alba-Iulia este acuzat și el că nu și-ar fi declarat în declarația de avere veniturile obținute din jocurile de noroc.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către ȘTEAU DARIUS ANTONIO a infracţiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât, nu a declarat veniturile realizate din jocuri de noroc în valoare totală de 53.889 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice”, spun inspectorii de integritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *