fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Pagube de peste 27 de milioane de lei făcute de secetă, în județul Hunedoara

Seceta din acest an a afectat peste 7.100 de hectare de teren, din județul Hunedoara, conform datelor înregistrate de autorități, până la data de 15 noiembrie.

„Comisiile numite printr-un Ordin al prefectului Călin Petru Marian se vor deplasa pe teren, și în următoarea perioadă, pentru a constata și evalua pagubele la diferite culturi, semnalate de fermieri prin înștiințările depuse la autoritățile agricole din județul Hunedoara”, anunță Prefectura Hunedoara.

Potrivit informațiilor primite de la Direcția pentru Agricultură Județeană Hunedoara valoarea pagubelor pentru culturile pentru care s-au făcut deja evaluările este de peste 27 milioane lei, iar numărul utilizatorilor hunedoreni de terenuri agricole înscriși în evidențele APIA cu înștiințări privind pagubele cauzate de secetă este 727, din 36 de comune și orașe ale județului, spun reprezentanții Prefecturii Hunedoara.

În România suprafața totală afectată de secetă a depăşit 1,076 milioane hectare la data de 10 noiembrie 2022, iar raportarea a fost făcută pentru 37 de judeţe (inclusiv Hunedoara) şi municipiul Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *