fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

DEVA. L-a lovit pentru un loc de parcare, acum plătește. Un devean, condamnat penal după ce a agresat un alt bărbat

Un bărbat din Deva a fost condamnat penal după ce, spun judecătorii, a agresat o persoană pentru un loc de parcare. Totul s-a întâmplat la începutul anului trecut, pe aleea Păcii, din cartierul Gojdu. Victima, care se afla în mașină în acel moment, susține că agresorul l-ar fi lovit cu o bucată de țeavă metalică, în zona ochiului stâng.

„Astfel, din plângerea penală prealabilă şi declaraţia persoanei vătămate datate 03.02.2022, instanţa reţine că, la data săvârșirii faptei, anterior comiterii acesteia, se afla în autoturismul său marca Volkswagen model Passat, (…) iar la ușa acestui vehicul a venit o persoană de sex masculin, identificată ulterior drept inculpatul (…), care văzându-l, i-a deschis ușa autoturismului și l-a lovit cu o bucată de țeavă metalică în zona ochiului stâng. Precizează persoana vătămată faptul că lovitura primită a fost ușor ameliorată de rama ochelarilor de vedere, pe care îi poartă în permanență, iar ulterior loviturii, a ieșit din mașină, iar inculpatul s-a deplasat în spatele autoturismului, de unde i-a spus persoanei vătămate să își mute mașinile din acel loc, după care acesta a fost preluat de un autoturism crem, al cărui număr de înmatriculare nu era vizibil și a plecat. Instanţa mai observă, astfel cum rezultă din declaraţia persoanei vătămate din cursului judecăţii, că acesta infirmă existenţa oricăror divergenţe între părţi cu privire la modul de utilizare a parcării publice şi susţine că agresiunea fizică nu a fost precedată de vreo dispută sau schimb de replici a părţilor, ci inculpatul «doar m-a lovit, a închis portiera şi a plecat»”, se arată în motivarea instanței Judecătoriei Deva.

Potrivit motivării magistraților, inculpatul a declarat că l-a lovit pe bărbat cu podul palmei, nicidecum cu un obiect contondent.

„În cursul judecăţii, inculpatul îşi menţine poziţia procesuală, susţinând existenţa unei altercaţii între părţi şi infirmând acţiunea de lovire a persoanei vătămate şi deţinerea unui corp contondent, cu menţiunea că a împins, «cu dosul palmei» victima ca urmare a ameninţării resimţite. Inculpatul caracterizează persoana vătămată drept o persoană recalcitrantă, care «zgârâie maşinile altor vecini», consumator de băuturi alcoolice. Declaraţiile inculpatului sunt parţial nesincere, cele susţinute de către inculpat sub aspectul infracţiunii de lovirea sau alte violenţe fiind infirmate de restul mijloacelor de probă administrate în cauză, cu menţiunea că prin «act de violenţă» se înţelege orice act cu caracter violent, inclusiv îmbrânceli, lovirea cu palma sau împingerea unei alte persoane, şi astfel lovirea la care face referire inculpatul și pe care implicit o recunoaște, a fost de fapt de o gravitate mult crescută față de cea pe care acesta o expune, fiind totodată de natură a da prevalență variantei expuse de persoana vătămată, coroborându-se cu aspectele relatate de către aceasta. Aşadar, instanţa constată că probele administrate în cursul procesului penal converg dincolo de orice îndoială rezonabilă către concluzia că inculpatul este vinovat de comiterea faptei reţinute în sarcina sa, fiind apte şi suficiente pentru a răsturna prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază acesta, context în care va răspunde penal, fiind îndeplinite toate condiţiile în acest sens”, este concluzia magistraților Judecătoriei Deva.

Bărbatul a fost condamnat la o amenda penală de 3.000 de lei, la plata daunelor morale de 2.000 de lei, 1.400 de lei – cheltuieli judiciare, către stat, și 1.042 de lei – cheltuieli judiciare către partea civilă.

Sentința nu este difinitivă, ci poate fi atacată cu apel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *