fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Aparatul RMN, achiziționat de Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara, a ajuns în unitatea sanitară. Când va fi pus în funcțiune

Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara va fi dotat cu un aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN) de ultimă generaţie, noul echipament performant urmând să fie pus în funcţiune în prima parte a anului viitor. Astăzi, aparatul a fost livrat unității sanitare, care se va ocupa de montajul și autorizarea lui.

Aparatul, primul de acest fel din istoria pe care l-a avut vreodată spitalul, a putut fi achiziţionat în baza unei finanţări în valoare de 6 milioane de lei pe care unitatea medicală a reuşit să o obţină de la Ministerul Sănătăţii, cu sprijinul Primăriei Hunedoara, în subordinea căreia se află.

„Astăzi a avut loc livrarea dispozitivului RMN de ultimă generaţie achiziţionat de Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” cu sprijinul Primăriei. Este vorba despre un aparat Siemens de ultimă generaţie, achiziţionat cu fonduri alocate de Ministerul Sănătăţii, la solicitarea municipalităţii.
RMN-ul va fi funcţional în prima parte a anului viitor, după ce se vor parcurge diferitele etape de montaj, reglaje, probe şi autorizări necesare”, au anunțat reprezentanții Primăriei Hunedoara.

Până acum, investigaţiile RMN necesare pacienţilor erau efectuate cu ajutorul unui aparat ce aparţine unui operator privat, procedura fiind decontată de spital pentru persoanele care erau internate în spital.

Spitalul Municipal Hunedoara este unul dintre cele mai mari din judeţ, are 640 de paturi şi deserveşte circa 100.000 de locuitori din oraş şi din localităţile arondate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *