fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

(VIDEO) Handbalistele de la CSM Deva termină turul pe primul loc, în seria C, din Divizia A

Handbalistele de la CSM Deva sunt sigure pe locul I, la finalul primei părți a campionatului. Fetele sunt clasate pe primul loc și mai au de jucat doar un singur meci, după ce au învins cu 32-28 pe Arena Târgu Mureș.

Reprezentanții CSM Deva susțin că meciul a fost echilibrat în prima repriză, conducerea aparținând, pe rând, ambelor formații, și la pauză s-a intrat cu scor egal. În repriza secundă devencele au început mai bine, însă mureșencele s-au ținut scai de lider. Diferența s-a făcut în ultimele cinci minute, fetele de la CSM Deva, mult mai experimentate, gestionând mai bine finalul de meci. Chiar dacă au pierdut, reprezentanții echipei oaspete s-au declarart mulțumiți de evoluția echipei lor.

„A fost un meci foarte disputat, cu ritm. Noi suntem o echipă foarte tânără, cu media de vârstă de 18,8 ani, dar ambițioasă și cu atitudine. Eu asta îmi doresc de la fete, să aibă atitudine în fiecare meci și să crească de la joc la joc. Suntem o echipă formată, în mare parte, în această vară. Am pornit mai greu, dar se pare că finalul de sezon ne priește și lucrurile merg spre bine”, a declarat Liana Costea, antrenorul principal de la Arena Târgu Mureș.

Victoria celor de la CSM Deva, incontestabilă, în cele din urmă, a venit mai greu din cauza numeroaselor indisponibilități din lot, dar și a unui arbitraj cu scăpări. Reprezentanții clubului din Deva sunt mulțumiți de rezultat, ceea ce le permite să aibă, în continuare, punctaj maxim, dar și de sprijinul publicului, însă sunt îngândurați din cauza accidentărilor, în condițiile în care, în foarte scurt timp, vor juca în deplasare, la Gloria 2 Bistrița, partida anunțându-se a fi una dificilă.

blank

„Mă așteptam la un meci greu, prin prisma faptului că avem trei titulare accidentate, iar acest lucru s-a cunoscut, iar alte două jucătoare au evoluat cu dureri, nefiind refăcute sută la sută. Am întâlnit o echipă tânără și ambițioasă, dar și un arbitraj dezastruos, același ca și în meciul cu Vâlcea. Importantă este, însă victoria și mulțumesc publicului pentru sprijinul extraordinar pe care ni l-a acordat, iar acest lucru s-a văzut pe final de joc, când au dat aripi la fete. Încercăm să ne recuperăm cât mai bine, pentru că urmează meciul de la Bistrița și mi-a greu să estyimez câte jucătoare vor fi apte”, a declarat Daniel Gheorghe, antrenorul principal de la CSM Deva.

Meciul din etapa a IX-a, ultima din tur, dintre Gloria 2 Bistrița și CSM Deva se va disputa sâmbătă, 10 decembrie, cu începere de la ora 17.00.

CSM DEVA – ARENA TÂRGU MUREȘ 32-28 (15-15)

blank

DEVA: Ana Inculeț, Andreea Nastasă, Ana Szolosi – Sylwia Lisewska 11, Diana Șamanț 9, Irina Croitoru 4, Mălina Petrescu 4, Alexandra Orșivschi 3, Sara Racho 1, Dalia Cîmpean, Nicoleta Deaconu, Daniela Toader. Indisponibile: Bianca Cherecheși, Cristina Malac, Adreea Tetean. Szolosi, Deaconu, Cîmpean. Antrenori: Daniel Gheorghe, Olivia Nanu. Coordonator secție handbal: Marian Muntean. Președinte: Nelu Ardelean.

TG. MUREȘ: Alisa Colceri, Bianca Jitaru, Boglarka Szasz – Anna Gal 7, Szidonia Ordog 7, Alexandra Țifui 7, S. Ordog 7, Monica Bărăbaș 4, Ana Samson 2, Ioana Căruntu 1, Alaxandra Havaș, Anita Moldovan, Anamaria Ordog, Olivia Opriș, Alexandra Pasc. Indisponibilă: Evelyn Marton. Pasc, Antrenori: Liana Costea; Akos Gergely.
Arbitri: George Dumitru / Lucian Ionescu (Craiova)

DIVIZIA A, SERIA C, ETAPA 8
CSM DEVA – Arena Tg. Mureș 32-28
CSU Timișoara – Gloria 2 Bistrița 19-27
CSU Reșița – CNOPJ B. Mare 31-43
CNE Rm. Vâlcea – CSU Oradea 37-34
ACS Turda – CSU Cluj 25-29

ETAPA 9

Vineri, 9 decembrie
14.00: CSU Cluj – CNE Rm. Vâlcea

Sâmbătă, 10 decembrie
11.30: CSU Oradea – CSU Reșița
12.00: Arena Tg. Mureș – ACS Turda
12.30: CNOPJ B. Mare – CSU Timișoara
17.00: Gloria 2 Bistrița – CSM DEVA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *