fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

(VIDEO) Primele microbuze electrice au intrat pe traseele din Deva. Călători mulțumiți de condițiile oferite: „Sunt altceva față de ceea ce aveam până acum”

Societatea de Transport Public Local Deva SRL a introdus pe traseele din oraș primele minibusuri electrice Jest Karsan. Potrivit administrației locale, acestea circulă pe liniile 2 și 4 și parțial pe liniile 3 și 6. Sunt cinci microbuze care deservesc aceste trasee, în timp ce restul de cinci microbuze înmatriculate sunt în depou, la încărcat. Și la cursele speciale pentru elevi, mașinile pe motorină au fost înlocuite cu vehiculele ecologice.

Până în momentul acestea, administrația locală a reușit să înmatriculeze 10 microbuze electrice, prima tranșă care a ajuns la Deva. În prezent, procedurile de înmatriculare a celorlalte 12 microbuze ecologice și patru autobuze electrice sunt în desfășurare. După înmatriculare, ele vor fi date în administrarea Societății de Transport Public Local Deva, care le va scoate pe trasee. Pe rând, autobuzele și microbuzele electrice vor ieși pe toate traseele din municipiul Deva și localitățile componente.

 

Municipiul Deva are 26 de vehicule ecologice care vor circula în municipiul Deva și localitățile componente (4 autobuze e-Atak Karsan și 22 minibusuri Jest Karsan) și 33 de stații de încărcare pentru autobuzele și microbuzele electrice.

„Investiția în autobuze și microbuze electrice face parte din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Deva. Achiziția de mijloace de transport în comun electrice este prima componentă a proiectului de modernizare a transportului public local din Deva. A doua componentă este modernizarea sistemului de transport public local prin reabilitarea infrastructurii aferente. Ambele proiecte pe fonduri europene au o valoare totală de peste 18 milioane de euro și vor contribui la creșterea calității serviciilor de transport public local în municipiul Deva, precum și la o calitate mai bună a vieții locuitorilor”, spune primarul municipiului  Deva, Florin Oancea.

Ce spun călătorii

Astăzi, Știri din Hunedoara a vorbit cu câțiva călători, pentru a vedea primele impresii ale oamenilor despre noile mijloace de transport în comun.

„Sunt altceva față de ceea ce aveam până acum. Sunt foarte silențioase și mă bucură că am ajuns și noi la un alt nivel în privința transportului în comun”, spune una dintre călătoare.

„Ce impresie să am? Sunt mai mici decât erau autobuzele acelea vechi, dar sunt suficiente pentru Deva. De multe ori, înainte, autobuzele mergeau aproape goale. (…) Este o investiție binevenită”, spune un alt călător.

„Sunt frumoase, curate și sper să se păstreze așa. Cred că ar fi foarte bine ca să fie puse camere de supraveghere, pentru ca tinerii și copiii să nu le mai murdărească și să nu mai scrie pe spătarele scaunelor. Este păcat, pentru că sunt noi și sunt frumoase”, spune o călătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *