fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

(VIDEO) Braconieri sub control judiciar. Bărbații au fost prinși de polițiști cu puști de vânătoare și peste 50 de cartușe asupra lor

Doi bărbați din comuna Cerbăl au fost plasați sub control judiciar, după ce în urmă cu două zile au fost reținuți pentru braconaj și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Cei doi, unul de 19, iar altul de 50 de ani, aveau în mașină două puști de vânătoare neînregistrate. Un al treilea bărbat, de 28 de ani, aflat și el în autoturism, deținea o altă armă legal.

Niciunul nu avea autorizație de vânătoare. Poliţiştii au luat măsura indisponibilizării autoturismului de teren, a armelor și a muniției găsite în autoturism, în vederea continuării cercetărilor.

„În data de 06 decembrie 2022, în jurul orei 14:30, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Hunedoara au identificat în flagrant, pe raza comunei Cerbăl, în fondul cinegetic Bătrâna, trei bărbaţi, în vârstă de 19, 28 şi 50 de ani, care dețineau și transportau fără drept într-un autoturism de teren trei arme letale (puşti de vânătoare) și muniție (52 de cartușe de diferite calibre).
Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că doi dintre cei trei bărbaţi nu erau deținători legali de arme și muniții letale, iar niciunul dintre cei trei nu deţineau vreo autorizație de vânătoare valabilă emisă de gestionarul fondului cinegetic. De asemenea, dintre cele trei arme identificate asupra acestora, în autoturism, două arme letale nu figurează în circuitul civil și nu sunt deținute legal de nicio persoană, iar a treia armă aparține deținătorului legal – bărbatul de 28 de ani – identificat la fața locului”, au declarat reprezentanții IPJ Hunedoara.

Cei trei au fost conduşi la sediul I.P.J. Hunedoara, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și braconaj, iar față de doi dintre cei trei a fost luată măsura preventivă a reținerii, pentru 24 de ore. În urma expirării celor 24 de ore, bărbații au fost plasați sub control judiciar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *