fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Ultimii pași pentru depunerea proiectului pentru înființarea unui campus profesional integrat la Deva. Învățământ dual, la nivel superior

Învățământ dual la un nivel superior la Deva, prin crearea unui campus profesional integrat. Ultimii pași pentru depunerea proiectului prin care va fi construit un campus profesional integrat au fost făcuți vineri. Astfel, astăzi, în ședința de Consiliu Local Deva, aleșii locali au votat un proiect prin care s-a aprobat încheierea unui contract de parteneriat în scopul înființării unui consorțiu pentru învățământ dual.

Municipiul Deva este lider de consorțiu iar partenerii în acest proiect sunt: Universitatea din Petroșani, Universitatea de Științele Vieții ,,Regele Mihai I” din Timișoara, Liceul Tehnologic Energetic ,,Dragomir Hurmuzescu” Deva, Liceul Tehnologic ,,Transilvania” Deva, Liceul Tehnologic ,,Grigore Moisil” Deva, Colegiul Economic ,,Hermes” Petroșani, Liceul Tehnologic ,,Dimitrie Leonida” Petroșani, Liceul Tehnologic ,,Nicolaus Olahus” Orăștie, Liceul Tehnologic Agricol ,,Alexandru Borza” Geoagiu, Demgy Deva SRL, Arcelormittal SA Hunedoara, Auto Schunn SRL, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și Instituția Prefectului-Județul Hunedoara.

Prin acest acord de parteneriat fiecare instituție sau operator economic are bine stabilit rolul și responsabilitățile. Acest campus școlar va fi o infrastructură comună pentru toți partenerii care primesc acces direct și gratuit la utilizarea spațiilor de învățământ și la cele conexe.

Proiectul va fi depus pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, în cadrul apelului cu titlul ,,Program-pilot pentru dezvoltarea consorțiilor regionale pentru învățământ dual” din Pilonul VI/Componenta 15/Reforma 4/ Investiția 6, la începutul săptămânii viitoare.

Valoarea totală a proiectului este de 115.939.111,32 lei fără TVA (echivalentul a 23.431.036,42 euro).

„Este necesar să depunem un astfel de proiect care să contribuie la dezvoltarea învățământului profesional, atât prin creșterea numărului de domenii, calificări și absolvenți, cât și prin asigurarea unui parcurs educațional pentru elevii înscriși în învățămâmântul dual.

Prin această investiție vom crea acces la educația bazată pe inovație, creativitate și specializare inteligentă și vom întări legătura dintre mediul administrativ, economic, social, vom impulsiona și diversifica tipurile duale de formare profesională.

Performanța profesională și integrarea absolvenților pe piața muncii sunt o prioritate a administrației publice locale”, a declarat primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *