fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Concert caritabil pentru Matei, copilașul din Deva care are nevoie de ajutorul nostru. Familia băiețelului trebuie să strângă banii necesari pentru operația din America

Concert caritabil pentru Matei, băiețelul de doi ani, din Deva, care are nevoie urgentă de bani pentru o operație în America. Intervenția are șanse foarte mari să-i ofere copilașului o viață normală. La vârsta de doar 9 luni, Matei a fost diagnosticat cu paralizie cerebrală, apoi diagnosticat cu Paralizie cerebrală – tetrapareză mixtă, iar acum, la 2 anișori, cu Paralizie cerebrala – Tetrapareză spastică.

Concertul de pricesne va fi organizat în data de 5 martie, începând cu ora 15:30, la Teatrul de Artă din Deva.

blank

Operația prin care trebuie să treacă Matei se numește SDR- Selective Dorsal Rhizotomy și este o procedură neurochirurgicală, care distruge selectiv rădăcinile nervoase problematice din măduva spinării. În America este singurul spital din lume care face operația cu șansa de reușită de 98%, potrivit Asociației „Împreună pentru Bubu”. Familia lui Matei trebuie să strângă însă cel puțin 100.000 de euro.

„Această intervenție este utilizată pentru ameliorarea simptomelor negative ale afecțiunilor neuromusculare, cum este în cazul lui Matei, diagnosticul de Paralizie cerebrala – Tetrapareza Spastică. Nervii spastici vor fi identificați și vor fi izolați și tăiați, reducând astfel spasticitatea in funcție de caz. In cazul lui Matei, spasticitatea va putea fi redusă aproape de zero. Această operație nu doar că îl va ajuta să meargă independent, ci îi va reduce si durerile osoase, musculare, tendoane , dureri de coloană, strâmbarea oaselor …și cine știe prin câte ar mai trebui să treacă.

Matei este un copil foarte deștept, răspunde la toate comenzile, vorbește și se exprima în cel mai frumos mod posibil. Pe parte cognitivă e bine, el e afectat doar motoric iar acest lucru ne dă toată încrederea că el v-a fi un copil normal după această operație”, scrie Asociația „Împreună pentru Bubu”.

Puteti dona în contul mamei lui Matei:

Titular cont: Natasa Lucia Cazu
IBAN RON: RO05INGB0000999906297382
IBAN EURO: RO53INGB0000999912271136
Cod SWIFT/BIC
INGBROBU
Banca: INGB CENTRALA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *