fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Tren cu 100 de călători, blocat de copacii căzuți pe calea ferată. Noapte grea pentru pompierii din Brad, Deva, Ilia și Petroșani

Noapte grea pentru pompierii hunedoreni. Aceștia au acționat în mai multe zone ale județului Hunedoara, unde, din cauza vântului puternic, mai mulți copaci au căzut pe carosabil ori pe calea ferată.

„Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, pompierii din cadrul subunităților Brad, Ilia, Deva și Petroșani au intervenit pentru remedierea mai multor situații de urgență, după cum urmează:

– Pe DN7, în localitatea Mintia, crengile unui copac au căzut peste partea carosabilă, afectând traficul rutier.

– Pe DN 7, în localitatea Leșnic, un arbore a căzut pe carosabil, blocând un sens de circulație.

– Pe drumul județean 762, între localitățile Baldovin și Rișca, un copac a căzut pe carosabil, blocând traficul pe ambele sensuri.

Pompierii militari au acționat pentru segmentarea și înlăturarea materialului lemnos și din fericire, în niciunul dintre aceste cazuri nu s-au înregistrat victime”, se arată într-un comunicat al ISU Hunedoara.

În miez de noapte, pompierii din Petroșani au fost alertați, după ce mai mulți copaci au căzut pe calea ferată, în zona Crivadia. Trenul de călători a fost blocat mai bine de două ore.

„De asemenea, în această noapte, în jurul orei 23.45, printr-un apel la numărul unic de urgență 112, am fost anunțați despre faptul că un tren de călători care circula pe relația Arad – București a fost oprit în linie curentă, în zona haltei Crivadia, din cauza mai multor arbori căzuți pe calea ferată și peste firele de înaltă tensiune.

De urgență, la locul solicitării s-au deplasat pompierii Gărzii de Intervenție Baru, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și un echipaj SMURD, constatând că în tren se aflau aproximativ 100 de persoane, care nu au avut nevoie de asistență medicală.

Pentru a veni în sprijinul călătorilor, ISU Hunedoara a alocat două microbuze, însă nu au existat solicitări pentru transportul persoanelor spre gara municipiului Petroșani. În jurul orei 2.15 situația a fost remediată de către reprezentanții CFR și circulația a fost reluată”, se mai arată în comunicatul de presa al ISU Hunedoara.

Și drumarii au intervenit azi-noapte pe DN 74, Mihăileni – Buceș Vulcan (HD), pentru eliberarea părții carosabile de crengile rupte de greutatea zăpezii.

Foto ilustrativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *