fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Finanţări în valoare de peste 12 milioane de euro, pentru 5 proiecte destinate municipiului Hunedoara. Blocuri reabilitate energetic, autobuze electrice între Teliuc și Hunedoara și PUZ pentru zona adiacentă Castelului Corvinilor

Cinci contracte de finanțare pentru tot atâtea proiecte au fost semnate de Primăria Hunedoara la sediul Direcţiei Generale de Implementare a PNRR.
Primarul Dan Bobouţanu şi reprezentaţii Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei au semnat trei contracte de finanţare pentru trei proiecte ce vizează reabilitarea energetică a opt blocuri de pe Pietonala Corvin şi a câte două blocuri – turn de pe b-dul Mihai Viteazul (blocurile B4 şi B5), respectiv strada Trandafirilor (blocurile 24 şi 35). Valoarea totală a acestor trei proiecte este de aproximativ 9,3 milioane de euro.
Potrivit administrației locale, cel de-al patrulea contract de finanţare semnat vizează proiectul prin care, în parteneriat cu Primăria Teliuc, Primăria Hunedoarei urmează să cumpere 4 autobuze electrice noi, deservite de 6 staţii de încărcare, vehicule care să circule pe ruta dintre cele două localităţi amintite. Proiectul are o valoare totală (cu TVA) de 2,3 milioane de euro.
Al cincilea proiect pentru care s-a semnat astăzi contractul de finanţare este cel prin care va fi actualizat în format digital Planul Urbanistic General al municipiului şi va fi întocmit şi un Plan Urbanistic Zonal pentru zona adiacentă Castelului Corvinilor. Valoarea acestui proiect (cu TVA) este de aproximativ 580.000 de euro.

„Planificarea corectă este obligatorie în orice demers privind administraţia publică locală. Ne gândim la viitor, nu ne rezumăm să implementăm proiectele pe care le avem acum, efectiv, în lucru. Lucrările mari cu finanţare europeană care se văd acum în oraş sunt făcute în baza unor proiecte scrise şi trecute prin procedurile legale de rigoare în perioada 2016-2019. Acum începem să depunem noi proiecte şi să semnăm contracte de finanţare pentru următorii 5 – 7 ani. Este abia începutul unei noi serii de iniţiative ale Primăriei pentru care încercăm să obţinem bani europeni”, spune primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *