fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Bărbat din Vața de Jos, cercetat pentru furt și tăiere ilegală de arbori. Potrivit polițiștilor, bărbatul ar fi tăiat ilegal aproape 70 de metri cubi de lemne, în valoare de aproximativ 45.000 de lei

Un bărbat din satul Tătărăștii de Criș, comuna Vața de Jos, este cercetat pentru furt și tăiere de arbori. Potrivit polițiștilor, bărbatul ar fi tăiat ilegal aproape 70 de metri cubi de lemne, în valoare de aproximativ 45.000 de lei.

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Hunedoara, însoțiți de reprezentanții Gărzii Forestiere Timișoara, au efectuat, în perioada 17.01. – 20.01.2023, verificări referitoare la modul de exploatare, transport și comercializare a materialului lemnos, de către diferite persoane fizice și juridice, de pe raza comunei Vața de Jos, județul Hunedoara.

„În urma controlului efectuat, polițiștii au fost constatat:
– 2 infracțiuni de tăiere fără drept și furt de arbori conform L.G. nr. 46/2008;
– confiscarea faptică a unui volum de 26,682 mc lemn rotund, în valoare estimativă de 6.043,028 lei;
– material lemnos tăiat ilegal = 69,226 mc în valoare de 44.547,894 lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara.

„Din cele cunoscute până în prezent, faptele au fost comise de o persoană fizică de pe raza satului Tătărăștii de Criș, comuna Vața de Jos, județul Hunedoara, față de care urmează a fi luate măsuri în consecință sub supravegherea procurorului de caz iar locul săvârșirii acestora reprezintă o suprafață de fond forestier național proprietate privată a unei asociații composesorale fără contract de prestări servicii silvice și pază cu nici un ocol silvic de profil sau de regim, din anul 2010”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Carla Strujan.

blank

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *