fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

DECLARAȚII PROCUROR. Tânărul care a ucis un copil pe o trecere de pietoni din Petroșani va fi cercetat pentru omor. Dosar preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au preluat, astăzi, dosarul tânărului din Aninoasa, care a ucis un copil de 11 ani și a rănit alți cinci, după ce i-a lovit cu mașina, pe o trecere de pietoni din Petroșani. Tânărul nu avea permis de conducere și era băut. În urma impactului deosebit de puternic, Cosmin, un copilaș de 11 ani, nu a supraviețuit.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, cei care au deschis acest dosar penal, au schimbat încadrarea faptei din ucidere din culpă în omor, și din vătămare corporală în tentativă de omor calificat, astfel că această cauză a fost declinată procurorilor de rang superior, respectiv cei de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara. Circumstanțele agravante descoperite în urma cercetărilor au dus la această decizie.

„Prin Ordonanța din 4.01.2023, s-a dispus schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de ucidere din culpă, în infracțiunea de omor, și din infracțiunea de vătămare corporală în infracțiunea de tentativă la omor calificat, iar dosarul a fost declinat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, fiind unitatea de Parchet competentă să cerceteze aceste două infracțiuni. S-au luat în considerare toate circumstanțele comiterii faptei, precum și consecințele acestora, nu numai în ceea ce privește decesul și vătămarea victimelor, ci și alte consecințe, precum avarierea gravă a autotuismului. În urma cercetărilor la fața locului s-au descoperit obiecte vestimentare și obiecte din autoturism, care au fost aruncate la o distanță foarte mare de locul impactului, ceea ce denotă că a avut și o viteză excesivă, care până în acest moment nu a fost stabilită printr-o expertiză tehnică. De asemenea, s-a luat în considerare că presupusul autor – întrucât la acest moment beneficiază de prezumția de nevinovăție – nu poseda permis de conducere și se afla și sub  influența băuturilor alcoolice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, procurorul Robert Scoarță.  

„Vă confirm că astăzi a fost înregistrat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, urmare a soluției de declinare emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani. În cauză, cercetările vor fi efectuate de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, iar pe măsură ce efectuează ancheta, noi o să facem comunicare cu mass-media. A fost schimbată încadrarea juridică de către procurorul de caz, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani, și urmare a acestei schimbări de încadrare juridică dosarul a fost declinat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara”, a declarat pentru Știri din Hunedoara, procurorul-șef al Secției Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, Sanda Ioanela Draia.

În data de 22 decembrie, Nițariu Claudiu Marian, tânărul de 19 ani responsabil de această tragedie, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *