fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Tânăr hunedorean condamnat la doar 3 ani și 4 luni de închisoare, după ce a vrut să își ucidă tatăl. Târându-se, a mers în camera tatălui său și l-a înjunghiat, apoi i-a zis: „Ți-am spus că te omor”

Un tânăr de 19 ani din municipiul Hunedoara a fost condamnat definitiv la 3 ani și 4 luni de închisoare, după ce a vrut să își omoare tatăl. Decizia a fost luată de magistrații Curții de Apel Alba Iulia, după ce Tribunalul Hunedoara l-a condamnat pe acesta la închisoare cu suspendare.

Potrivit motivării magistraților de la Curtea de Apel Alba Iulia, divergențele dintre băiatul de 19 ani și tatăl său existau de mult timp. Înainte cu o lună de ziua în care a încercat să își ucidă tatăl, copilul a fost chiar el victima bărbatului.

„S-a mai stabilit că în data de 19.11.2021, inculpatul a fost victima unei agresiuni, context în care i-a fost rupt piciorul, astfel că în urma intervenției chirurgicale, nu se poate deplasa decât prin târâre. La data de 09.01.2022, în jurul orelor 21:00, pe fondul consumului de alcool al persoanei vătămate, tatăl natural al inculpatului, și aflându-se la domiciliul temporar al acestora, între inculpat și persoana vătămată  a izbucnit un conflict verbal în timp ce se aflau în bucătăria locuinței, de față fiind și mama inculpatului și concubina persoanei vătămate, context în care inculpatul i-a adresat în mod repetat amenințări cu moartea. De nervi, inculpatul a spart o farfurie, fapt ce a determinat-o pe persoana vătămată să se deplaseze în sufragerie cu intenția de a aplana conflictul. După ce persoana vătămată s-a retras în sufragerie, inculpatul a luat un cuțit din sertarul inferior al mobilierului de bucătărie și s-a deplasat, târându-se pe podea până în camera unde se afla persoana vătămată (la data de 19.11.2021, inculpatul a fost victima unei agresiuni, context în care i-a fost rupt piciorul, astfel că în urma intervenției chirurgicale, nu se poate deplasa decât prin târâre), continuând să-i adreseze amenințări, după care s-a apropiat de aceasta și a înjunghiat-o în zona abdominală, timp în care a afirmat: „Ți-am zis că te omor!” Momentul în care inculpatul a înjunghiat-o pe persoana vătămată a fost observat de martoră (…), totodată observând în mâna inculpatului un cuțit ce prezenta urme de sânge, astfel că i-a smuls cuțitul din mână, luptându-se cu acesta pentru a-l dezarma”, se arată în motivarea instanței.

Victima a avut nevoie de 35-40 de zile de îngrijiri medicale, viața fiindu-i pusă în pericol, conform expertizei medico-legale.

La finalul lunii trecute, tânărul de 19 ani a fost condamnat de magistrații Curții de Apel la trei ani și patru luni de închisoare cu executare. Sentința este definitivă. Inițial, la Tribunalul Hunedoara, hunedoreanul a primit trei ani cu suspendarea executării pedepsei pentru tentativă de omor asupra unui membru de familie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *