fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Pompierul arcaș. „Mi-ar fi plăcut să trăiesc în vremea lui Iancu de Hunedoara și bineînțeles că aș fi ales să fiu un arcaș în primul flanc”

Un pompier de la ISU Hunedoara are o pasiune puțin mai ieșită din comun. Toată lumea îi spune „Arcașul”, deoarece an de an țintește și doboară medaliile de aur la competițiile de tir cu arcul, atât pe plan național, cât și la nivel mondial.

„În anul 2007, Daniel s-a alăturat echipajelor operative din cadrul Detașamentului Petroșani.

Constituția și stăpânirea de sine l-au ajutat să înfrunte sute de situații de urgență și să salveze multe vieți”, spun reprezentanții ISU Hunedoara.

„Întotdeauna am fost un luptător. Aș putea spune că arcul mi-a deschis drumul, iar apoi, meseria de salvator mi-a completat viața”, spune Daniel. 

Întâia oară când a pus mâna pe arc, Daniel nu avea nici 12 ani, dar era hotărât să facă performanță.

„Din 2011 și până în prezent, s-a întors cu medalii de la toate Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor, desfășurate în SUA, Irlanda, China, s.a.m.d.

În timpul liber, pentru că are și două fetițe, Daniel meșterește arcuri potrivite pentru vârstele lor, fiind convins că puterea exemplului este esențială pentru cei mici”, mai spun reprezentanții ISU Hunedoara. 

Întrebat ce meserie și-ar fi ales dacă s-ar fi născut în alt secol, Daniel răspunde:

„Mi-ar fi plăcut să trăiesc în vremea lui Iancu de Hunedoara și bineînțeles că aș fi ales să fiu un arcaș în primul flanc. Mi-aș fi apărat semenii cu prețul vieții, așa cum o fac și acum, alături de colegii mei.”

blank

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *