fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Noua Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Deva ar trebui să fie finalizată până la finalul acestui an. Stadiul lucrărilor, verificat de președintele CJ Hunedoara

Lucrările la noua Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului  Județean de Urgențe din Deva sunt în linie dreaptă. Vechea secție UPU este deja extinsă și va fi modernizată, proiectul urmând să fie finalizat până la sfârșitul acestui an. După terminarea lucrărilor, medicii se vor putea muta în noul spațiu, iar locul în care funcționează astăzi secția de Urgențe va fi destinat spitalizărilor de zi.

Astăzi, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a verificat stadiul lucrărilor efectuate în cadrul proiectului cu finanțare europeană, în valoare de 7,7 milioane de euro. În paralel, Consiliul Județean desfășoară un alt proiect la SJU Deva, în valoare de 6 milioane  de lei, din fonduri proprii, pentru realizarea unor spații de birouri și pentru amenajarea unei săli de așteptare cu acces direct din curtea spitalului pentru aparținătorii pacienților ajunși la UPU.

„Ne dorim să avem o unitate sanitară la standarde înalte pentru a ne respecta statutul de spital de urgență și, din acest motiv, toate secțiile trebuie să fie modernizate, să aibă circuite funcționale și dotări de ultimă generație. Iar UPU este, în majoritatea cazurilor, primul loc în care pacienții ajung să fie evaluați și tratați.
Am constatat că lucrările sunt în grafic, nu avem de ce să ne temem că șantierul nu se va încheia la timp. Felicit constructorul pentru mobilizare și arhitectul pentru că verifică respectarea proiectului, precum și unității de implementare care monitorizează șantierul pentru a nu apărea întârzieri sau situații nedorite.

Totodată, mulțumesc Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Vest pentru că ne-a permis să realizăm o extindere și etajare a clădirii UPU, lucrare destinată spațiilor administrative și pentru birouri. Spitalul are nevoie de birouri adecvate și tocmai de aceea, am alocat 6 milioane de lei din bugetul propriu în noua investiție. Tot în cadrul acestei investiții, vom amenaja o sală de așteptare cu acces direct din curtea spitalului pentru aparținătorii pacienților ajunși la UPU. Singura condiție impusă de ADR Vest a fost ca lucrările să se desfășoare în paralel cu proiectul de modernizare finanțat prin fonduri europene, astfel încât șantierele să se finalizeze în același timp. Dacă este nevoie, constructorul va lucra inclusiv sâmbăta și duminica. Îmi doresc ca din toamnă să mutăm UPU în clădirea modernizată, pentru ca spațiul provizoriu în care funcționează acum să își preia rolul de Secție Spitalizare de zi”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.

În plus, președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, își dorește realizarea unui heliport la spitalul județean, investiție extrem de benefică pentru pacienți, care nu ar mai pierde timp prețios pe drum, între locul unde aterizează elicopterul și unitatea sanitară.

„Următorul proiect pe care îl doresc implementat la SJU Deva este construcția unui heliport. În acest fel, pacienții vor putea fi preluați mult mai ușor, direct de la spital, fără să mai fie nevoie de transport cu ambulanța la elicopter, ceea ce întârzie foarte mult procedurile de transfer la clinicile universitare”, a mai declarat președintele CJ Hunedoara.

 

1 thought on “Noua Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Deva ar trebui să fie finalizată până la finalul acestui an. Stadiul lucrărilor, verificat de președintele CJ Hunedoara

    • Author gravatar

      Pe la ApaPROD ai uitat sa mai dai iar dezastrul e tot mai mare pe zi ce trece.Prin urmare,pe 1 august ,v-a avea loc o grevă generală pe termen nelimitat,in fata CJ Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *