fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Apă potabilă pentru locuitorii de pe Valea Mureșului

Cele 13 familii care aparțin comunității rome stabilite în zona malul Mureșului, la câțiva kilometri de centrul municipiului Deva, au apă potabilă, începând din această săptămână.
Administrația publică locală a amplasat trei rezervoare cu apă lângă locuințele oamenilor care, până acum, își aduceau apa de băut de la supermarketurile aflate la cel puțin 4 kilometri distanță.

Cele trei rezervoarele de apă (bazine IBC) au o capacitate totală de 3.000 de litri și îndeplinesc cerințele prevăzute de reglementările legale cu privire la calitatea apei destinate consumului uman.
Recipientele sunt confecționate din materiale rezistente la variațiile de temperatură și prezintă o bună protecție împotriva ultravioletelor și a coroziunii – astfel încât apa nu-și va modifica proprietățile și nu va dezvolta impurități periculoase pentru consum.

Pe de altă parte, rezervoarele prezintă siguranță pentru mediul înconjurător, iar procesul de igienizare, întreținere și reumplere a acestora este relativ simplu.

Ca să poată asigura necesarul de apă pentru populația din zonă, bazinele vor fi reumplute la fiecare două săptămâni.

În comunitatea romă de pe malul Mureșului trăiesc cel puțin 13 de familii care au, în total, 12 copii minori. Locuitorii din zonă s-au întâlnit, miercuri, 12 iulie 2023, cu mai mulți reprezentanți ai administrației publice locale și centrale pentru a discuta nevoile și problemele cu care se confruntă.

Direcția de Asistență Socială Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *