fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Moș Crăciun ar putea aduce o secție de Pediatrie nouă, la Deva, pentru copiii din județ

Copiii internați în secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență din Deva ar putea beneficia de condiții moderne de tratament și cazare până la finalul acestui an. Clădirea în care astăzi își desfășoară activitatea secția de Pediatrie este în stare avansată de degradare, deși Consiliul Județean a investit, în ultimii ani, bani pentru reabilitarea ei. Noua secție de Pediatrie, care va funcționa în interiorul clădirii spitalului, este finalizată în acest moment, iar constructorul dă asigurări că, până în data de 15 decembrie, toate lucrările din proiectul de reparații capitale ale unității sanitare vor fi gata. Acela va fi momentul în care secția de pediatrie ar trebui să se mute „în casă nouă”.

„Lucrările la Pediatrie sunt gata deja, dar în același timp trebuie să fie gata și celelalte lucrări, de pe celelalte secții. Constructorul a dat asigurări ferme că în data de 15 decembrie toate lucrările de reparații capitale vor fi gata. Mai rămân lucrările pe fonduri europene, care sunt  investiții separate de RK (n.r. – proiectul de reparații capitale). Este vorba despre Unitatea de Primiri Urgențe și Radiologia, lucrări care și ele sunt în graficul prognozat în contract”, a declarat administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram.

Întrebat dacă secția de Pediatrie va fi mutată până la finalul anului, Costel Avram dă un termen și mai optimist.

„S-a discutat atât cu conducerea Spitalului Județean, cât și cu constructorul, și cred că lucrurile merg pe făgașul normal. Crăciunul poate să îi prindă pe cei din Pediatrie în secția nouă”, a spus acesta.

Structura funcțională a noii secții s-a realizat pe principiul separării pe 3 nuclee în funcție de vârsta pacienților (0-3 ani, 3-6 ani și 6-14 ani).
Prima grupă va avea 12 paturi (plus tot atâtea paturi pentru însoțitori), grupuri sanitare pentru saloane, cabinete de consultații și tratamente și un filtru de acces.
Pentru a doua grupă de vârstă sunt prevăzute 20 de paturi (la care se adaugă tot atâtea paturi pentru însoțitori), saloane dotate cu grupuri sanitare, cabinete de tratamente și consultații.
Grupa 6-14 ani va avea un număr de 13 paturi, un salon pentru însoțitori, oficiu alimentar și sala sală de mese, cabinete pentru consultații și tratamente.

blank
Actuala secție de Pediatrie din Deva funcționează într-o clădire de patrimoniu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *