fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

(GALERIE FOTO) Stadiul lucrărilor de modernizare la Școala Gimnazială ,,Andrei Șaguna” Deva. Cum arată acum unitatea școlară

Lucrările de reabilitare și modernizare a Școlii Gimnaziale ,,Andrei Șaguna” Deva continuă în ritm susținut.
De la ultima vizită pe șantier, în urmă cu peste o lună, a echipei de implementare a proiectului, au mai fost executate și finalizate diferite lucrări interioare.
Potrivit administrației locale, la corpul de clădire pentru învățământul primar continuă lucrările de montare a lambriurilor în sălile de clasă și laboratoare, a covorului PVC (tarkett) pe pardoseli și pereți în holuri. Parchetul din lemn triplustratificat a fost montat în toate sălile de clasă. De asemenea au fost instalate aparatajele electrice (prize, întrerupătoare, butoane de panică și incendiu etc.). A fost finalizat montajul centralei de incendiu, a centralei antiefracție și RACK pentru voce-date, precum și balustradele metalice pe holuri.

La corpul de clădire pentru învățământul gimnazial au fost finalizate tavanele casetate și șapele autonivelante la etajele I și II. Se toarnă șapele autonivelante la parterul clădirii. Au fost pregătite pardoselile în sălile de casă cu rășină epoxidică, în vederea montării parchetului triplustratificat. Se gletuiesc băile și urmează zugrăvelile cu lavabil și săptămâna aceasta va începe și montajul faianței și a gresiei. De asemenea se gletuiesc pereții pe holuri.

Instalația sanitară este finalizată la parter și etajele I și II, iar instalația termică (conductele de termoficare) se apropie de finalizare.
Și la această clădire au fost montate geamurile și ușile de interior, ușile exterioare de aluminiu cu geam termopan, balustradele metalice pe holuri, tablourile electrice și s-au realizat cablajele pentru curenți slabi (incendiu, efracție, voce-date, supraveghere video, BMS, control acces).
Rampele și scările de acces au fost finalizate, la fel și instalațiile sanitare iar instalațiile termice se apropie de finalizare.

„Constructorul a achiziționat și ventiloconvectoarele pentru această unitate de învățământ, aparate care vor asigura atât căldura necesară în anotimpul rece cât și climatizarea sălilor de clasă pe perioada verii. O parte din acestea au fost montate iar celelalte vor fi montate după finalizarea lucrărilor de amenajare necesare.
Când vremea o va permite, constructorul va relua și lucrările de termoizolare a fațadelor clădirii.
Reabilitarea şi modernizarea spaţiilor destinate procesului educaţional, dotarea acestora cu echipamente didactice va asigura tot confortul necesar pentru elevii din învăţământul primar și gimnazial care învață la Școala Gimnazială „Andrei Șaguna” din Deva și pentru cadrele didactice.
Pentru ca elevii de la unitățile de învățământ de stat devene să beneficieze de standarde maxime de calitate necesare unui act educațional modern și de calitate, administrația publică locală va continua să depună proiecte pentru a obține finanțare europeană”, a declarat primarul Devei, Florin Oancea.

blank blank blank blank blank blank blank blank blank

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *