fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

EXPLOZIE produsă de acumulări de gaze de la o butelie, într-un bloc din Hunedoara. O persoană a fost rănită

Explozie produsă azi-noapte, într-un bloc din municipiul Hunedoara. Potrivit pompierilor, deflagrația a avut loc din cauza unei improvizații la sistemul de racordare a unui butelii, care nu a permis etanșarea, iar gazele s-au acumulat în garsonieră. O persoană a fost rănită în urma exploziei, iar locuința a fost distrusă, geamurile au fost sparte, iar ușile îndoite.

„În această noapte, printr-un apel la numărul unic de urgență 112 a fost anunțată o explozie într-un imobil de pe strada Oțelarilor, din municipiul Hunedoara. Ajunși de urgență la fața locului, pompierii detașamentului Hunedoara au constatat că într-o garsonieră, în urma acumulării de gaz provenit de la o butelie care prezenta improvizații la sistemul de racordare, a avut loc o explozie. În urma exploziei, o persoană a fost rănită, aceasta fiind transportată la Spitalul Municipal Hunedoara, conștientă, de către un echipaj al SAJ și s-au înregistrat de asemenea, pagube materiale (uși îndoite, geamuri sparte)”, au declarat reprezentanții ISU Hunedoara.

Urmările unor astfel de evenimente ar putea fi mult mai grave, avertizează pompierii, de aceea vă sfătuiesc să țineți întotdeauna seama de următoarele sfaturi:

– Nu aşezaţi și nu păstraţi butelii de gaze în apropierea oricăror surse de căldură;

– Nu folosiţi butelii de gaze lichefiate fără regulatori de presiune, cu garnituri deteriorate ori cu furtunuri de cauciuc fisurate sau lărgite la capete;

– Nu folosiţi flacără pentru verificarea etanşeităţii buteliei, garniturilor, regulatorilor de presiune sau a furtunului/conductei de gaz; verificarea se face numai cu emulsie de apă cu săpun;

– Nu încălziţi cu flacără buteliile şi nu le folosiţi culcate, răsturnate sau înclinate;

– Nu transvazaţi gazul din butelie în orice alte recipiente şi nu folosiţi butelii improvizate;

Foto ilustrativ. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *