fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Contractul Green Line Valea Jiului, pentru crearea infrastructurii necesare transportului public cu autobuze electrice, a fost semnat astăzi. Constructorul are termen până la finalul anului să realizeze investițiile

Contractul pentru realizarea infrastructurii necesare a transportului public electric, între localitățile Văii Jiului, a fost semnat astăzi de președintele Consiliului Județean Hunedoara și de reprezentantul constructorului, respectiv SC Demo-Idii Construct SRL (lider de asociere) și SC Citadina SRL. Constructorul are la dispoziție aproximativ 5 luni pentru a finaliza componenta de infrastructură.

„Astăzi am semnat un proiect foarte important pentru județul Hunedoara, respectiv pentru Valea Jiului, proiectul Green Line, linia verde de autobuze electrice, între Petrila-Petroșani-Aninoasa-Vulcan. Știți bine că am semnat și contractul pentru autobuze, și sperăm acum, că în baza acestui proiect, să finalizăm totul. Obiectivul pe care îl urmărim prin acest proiect este să realizăm două stații de capăt, la Uricani și Petrila, precum și un depou pentru autobuze, la Vulcan. O clădire în care se va face încărcarea, mentenanța, dimensionată pentru 26 de autobuze electrice, o spălătorie pentru autobuze, o clădire administrativă, două posturi de transformare și opt stații de încărcare a autobuzelor electrice. Cred că prin acest program ne încadrăm exact în prevederile Uniunii Europene, de a elimina transportul în comun pe benzină sau motorină, care produce mult mai multă poluare și de a trece pe transportul verde. Eu sunt convins că, odată cu semnarea, vom trece și la execuție, și vom face o treabă deosebită”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Prin realizarea acestei investiții se va reabilita rețeaua de transport public privind un traseu principal între localitățile Uricani și Petrila și 3 trasee secundare, respectiv Aninoasa – DN 66, Petrila – Jiet, și Valea de Brazi – Cheile Butii. Pe aceste trasee va fi reabilitată infrastructură rutieră și se vor reabilita 108 stații de călători. De asemenea, vor fi realizate două stații de capăt la Uricani și Petrila precum și un depou în Orașul Vulcan. Transportul public de călători va fi realizat prin 26 de autobuze electrice dotate cu sistem de e-ticketing, autobuze ce vor fi încărcate prin 40 de stații de încărcare electrice din care 30 de încărcare lentă. 8 stații de încărcare rapidă, iar în Orașul Petrila vor fi montate 2 stații de încărcare rapidă pentru autoturisme/autobuze.

„Mă bucur că astăzi s-a semnat contractul pentru cele două componente, după cel semnat înainte pentru anchiziționarea autobuzelor electrice. Sperăm că ne vom încadra în termen, și până la sfârșitul anului, să închidem acest proiect. Este un lucru benefic pentru Valea Jiului și va aduce beneficii pentru toți locuitorii de acolo”, a declarat administratorul public al Consiliului Județean Hunedoara, Costel Avram.

„Mi-aș dori să facem linia verde și în alte localități din județ, doresc să facem parteneriate și cu alte primării. Și prima gândire a mea se îndreaptă spre Deva-Hunedoara, ceea ce ar fi extraordinar să putem face. Să unim Deva-Hunedoara-Simeria, pentru că tot se vorbea de triada aceasta, dar mai mult politic. Cred că este vremea să trecem de la politic la fapte, și să facem treabă”, mai spune președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Proiectul Green Line Valea Jiului, în integralitatea lui – autobuze electrice și infrastructura aferentă – trebuie să fie finalizat până la finalul acestui an. Proiectul pentru infrastructură are o valoare de aproximativ 10 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *