fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

(VIDEO) Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, prezent la Hunedoara. Noul Ambulatoriu de la Spitalul Municipal „Dr. Al. Simionescu” a fost prezentat oficial

Lucrările la Ambulatoriul integrat al Spitalului Municipal „Dr. Al. Simionescu” Hunedoara au fost finalizate. Astăzi, a avut loc prezentarea oficială a ambulatoriului și a aparatelor care au fost cumpărate fie cu fonduri europene, fie cu bani de la Ministerul Sănătății. Prezent la eveniment a fost și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Am reușit să reabilităm ambulatoriul. A fost un proiect pe POR, Programul Operațional Regional, de 11,2 milioane de lei. Titular de proiect a fost Primăria Hunedoara, prin primarul Dan Bobouțanu, noi suntem doar beneficiari. Acest proiect este integrat cu încă două: noul CT, pe care îl avem, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (…) și achiziția aparatului RMN, unde meritul exclusiv este al domnului ministru Alexandru Rafila”, a declarat directorul Spitalululi Muncipal „Dr Alexandru Siminonescu” Hunedoara, Radu Budae.

La această investiţie de modernizare a spațiului în care funcționează ambulatoriul, care a presupus şi eficientizarea energetică a clădirii, se adaugă încă aproximativ 900.000 de euro pentru achiziţionarea unui computer tomograf (cu fonduri obţinute prin POIM), dar şi 1 milion de euro (fonduri alocate din bugetul Ministerului Sănătăţii) pentru achiziţionarea unui dispozitiv RMN, ambele dispozitive amintite fiind de ultimă generaţie.

„Toate proiectele noastre sau aproape toate se bazează pe atragerea de fonduri europene, de aceea suntem pe punctul de a implementa aproximativ 80 de milioane de euro, doar aici în Hunedoara, cu fonduri europene. Evident că ambulatoriu acesta beneficiază și de sprijinul Ministerului Sănătății și vă mulțumesc domnule ministru Rafila. Un RMN într-un spital municipal este mai puțin întâlnit și, dacă acest lucru s-a putut întâmpla, este pentru că domnia sa a înțeles necesitatea acestui aparat în municipiul Hunedoara. Mulțumesc domnului președinte al Consiliului Județean și doamnei ministru Natalia Intotero, pentru că au susținut această investiție. Proiectele nu se vor opri aici. (…) Sunt alte lucrări de anvergură, în spitalul mare, care să sperăm că anul acesta, iar dacă nu, anul viitor, vor fi finalizate. O altă lucrare, de peste 7 milioane de euro, care este cea mai mare investiție din municipiul Hunedoara, care depășește și investiția de la Castelul Corvinilor. (…) Astăzi, predăm comunității această policlinică și, sunt convins, calitatea serviciilor medicale așa cum o cunosc eu pe propria piele este la un nivel foarte ridicat. Ne vom bucura cu toții, dacă va fi nevoie, și de calitatea serviciilor medicale aici, acasă, la Hunedoara”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu.

La eveniment a fost prezent și prefectul județului Hunedoara, dar și președintele Consiliului Județean Hunedoara.

„Porunca lui Dumnezeu este să ne iubim semeni, să ne îngrijim semenii și, astăzi, toți suntem în același creuzet, unde fiecare, picătură cu picătură, reușește să vină să aibă grijă de semeni. Cred că aceasta este chintesența întâlnirii de astăzi, este chintesența iubirii față de oameni și este nevoia de a pune fiecare mâna să ne unim forțele și spiritele, să ne ajutăm confrații și semenii. Noi, ca și autorități, vremelnici în aceste funcții, contribuim fiecare după puterea, după înțelepciunea și priceperea fiecăruia, dar, cu siguranță, fără dăruirea cadrelor medicale nu putem să facem nimic. Și vă mulțumesc, dragi medici, asistente, infirmiere, personal auxiliar, pentru că sunteți în prima linie, alături de semenii noștri. (…) Mulțumesc personal, pentru că și părinții mei au trecut pe aici, când au avut nevoie, și chiar am descoperit o nestemată a sistemului medical din județul Hunedoara”, a declarat prefectul județului Hunedoara, Călin Marian.

„Cu ani în urmă primeam vizite peste vizite, mă căutau la Bucureşti, foarte des, nişte colegi. Acei colegi sunt primarul municipiului Hunedoara, domnul Dan Bobouţanu, directorul spitalului, domnul Radu Budae, şi deputatul Ilie Toma. După ce au ştiut să explice bine ce anume şi de ce trebuie făcute anumite investiţii la spitalul din Hunedoara, am găsit în Guvernul României omul potrivit, care a ţinut şi ţine la judeţul Hunedoara, dl. prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul sănătăţii. Îi mulţumesc domnului ministru nu numai pentru sprijinul acordat spitalului din municipiul Hunedoara, ci şi pentru tot judeţul Hunedoara, deoarece toate spitalele care au apelat la sprijinul Ministerului Sănătăţii au reuşit să găsească rezolvări la problemele expuse. Vă mulţumesc inclusiv pentru sprijinul acordat finalizării procesului de reparaţii capitale ale Spitalului Judeţean Deva – Hunedoara şi pentru angiograful ajuns la spitalul din reşedinţa de judeţ”, a spus președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *