fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Comunele Vața de Jos și Baia de Criș, amenințate de Crișul Alb. La Vața de Jos, râul a depășit cota aferentă codului portocaliu cu aproape 60 de centimetri

Autoritățile sunt în alertă, la Vața de Jos și în comuna Baia de Criș. Potrivit reprezentanților Apele Române Crișuri, râul Crișul Alb a depășit cota aferentă codului portocaliu cu 58 de centimetri în zona Vața de Jos. În satul Prihodiște, în urma precipitațiilor din ultimele zile, cumulate cu topirea zăpezilor, ISU Hunedoara a intervenit cu saci cu nisip, pentru a limita efectele inundațiilor.

Astăzi, prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, s-a deplasat în comunele Vața de Jos și Baia de Criș, localități afectate de fenomenele hidrologice recente.
La acțiunea de recunoaștere în teren au participat și echipajele ISU Hunedoara și cele ale Administrației Bazinale de Ape Crișuri.

„Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, în județul Hunedoara sunt emise două coduri de avertizare hidrologică, după cum urmează:

  • Cod galben pe râurile din bazinul hidrografic Crișul Alb (în intervalul 20.02.2023, ora 12:00 – 21.02.2023, ora 24:00);
  • Cod portocaliu pe râurile din bazinul hidrografic Crişul Alb – sector aval S.H. Crişcior – amonte confluenţӑ cu râul Sebiş (în intervalul 20.02.2023, ora 12:00 – 21.02.2023, ora 16:00).

Echipele de intervenție ale ISU Hunedoara și cele ale Apele Române Crișuri sunt pregătite să intervină în orice moment dacă situația o va impune”, se arată într-un comunicat de presă emis de Prefectura Hunedoara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *