fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Ce pagube a făcut cutremurul de marți, în județul Hunedoara. Mai multe imobile au fost afectate, iar la Inspectoratul Școlar un perete interior s-a fisurat

ISU Hunedoara a transmis, aseară o informare în urma verificărilor efectuate în teren, în urma cutremurului de 5,7 grade pe scara Richter, produs marți, resimțit puternic și în județul Hunedoara.

Până la această oră echipele ISU, care s-au aflat în teren în urma convocării Grupei Operative, au efectuat recunoașteri și verificări pentru identificarea pagubelor materiale, semnalate prin 112 sau prin observare directă în localitățile Deva, Simeria, Hunedoara, Brad, Orăștie, Geoagiu, Geoagiu Băi, Petroșani, Petrila, Aninoasa, Călan, Hațeg, Vulcan, Lupeni, Uricani, Ilia, Dobra și Criscior.

De asemenea, au fost contactați toți responsabilii pentru funcționarea barajelor hidrotehnice sau a altor construcții tehnologice și nu s-au semnalat pagube sau avarii.

La dispeceratul integrat 112, au fost înregistrate 29 de solicitări de solicitări dintre care:
– 15 pentru prim ajutor (atacuri de panică), cele mai multe (7) fiind din municipiul Vulcan, 2 din Deva, 2 din Hunedoara, 3 Petroșani și 1 Lupeni
-14 apeluri au fost pentru anunțarea de pagube materiale produse de cutremur: 1- Hunedoara, 1 Aninoasa, 3 Petroșani, 3 Vulcan, 2 Simeria, 1 Lupeni, 1 Uricani, 1 Sălașu de Sus și 1 Deva.

Apelurile privind posibilele pagube materiale au fost referitoare la :

  • Fisuri case particulare Sălașu de Sus și Deva
  • O fisură pe casa scării într-un bloc din Vulcan și unul din Uricani.
  • Horn fisurat – Casă de locuit Vulcan
  • Fisură pe fațada unui bloc din Petroșani
  • Horn fisurat – Iscroni (Aninoasa)
  • Fisură clădirea perete interior Inspectoratului Școlar Județean
  • Căderi cărămizi dintr-un horn al unei case din Simeria

Celelalte sunt fisuri minore la unii pereți ai construcțiilor particulare pentru care s-a făcut solicitarea.

„La o primă evaluare niciuna dintre acestea nu pune în pericol rezistența construcțiilor, dar Grupul de Suport ethnic din cadrul CJSU, din care face parte și reprezentantul Inspectoratului de Stat în Construcții (I.S.C.), va analiza începând de mâine, fiecare situație tehnică în parte.
A fost convocat, pentru mâine (n.r. miercuri), ora 10.00, „Grupul de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de cutremure”, din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pentru a constata, analiza și pentru a stabili măsurile care se impun ca urmare a efectelor cutremurului din această după amiază.

De asemenea, membrii grupului de suport tehnic vor verifica toate locațiile din județul Hunedoara unde au fost semnalate efecte asupra construcțiilor, le vor centraliza și apoi vor stabili măsurile care se impun în astfel de situații”, transmit reprezentanții ISU Hunedoara.

Autoritățile fac apel la calm: Patrați-vă calmul! Panica face mai multe victime decât situația de urgență în sine.

ISU Hunedoara informează populația județului că masurile de prevenire și de acționare în caz de cutremur pot fi vizualizate pe platforma fiipregatit.ro.

Sursa foto: Facebook/Carmen Rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *