fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Campanie de ecologizare recompensată cu dulciuri, pentru copiii din cartierul Grigorescu

`AlerT în Deva”, „Ortho Caffe” şi Crucea Roşie Deva i-au învățat pe copiii din cartierul Nicolae Grigorescu cum să respecte natura, implicându-i într-o campanie de ecologizare, desfășurată, joi, 13 aprilie 2023, în zona blocurilor de locuințe sociale.
Cine a participat la curățenie, a primit daruri dulci de sărbători.

La acțiune au fost prezente peste 30 de persoane, iar startul campaniei a fost dat de voluntarii „AlerT în Deva” și OrthoCaffe – copii între 5 și 13 ani, convinși că ecologia nu depinde doar de voluntariate și acțiuni simbolice, ci de educație.
Timp de un ceas, copiii și adulții au cutreierat cartierul, echipați cu mănuși și saci pentru gunoi. Numărul participanților la campanie a crescut pe parcursul activității, după ce voluntarii au invitat alături de ei orice copil întâlnit pe traseu.

Lecția de educație ecologică i-a ajutat pe cei mici să priceapă că natura merită respectul nostru și că nimic nu este mai îngrijorător decât ambalajele din plastic aruncate la voia întâmplării – pe marginea drumului sau în zona verde din jurul blocului.

Campania de ecologizare s-a încheiat cu aplauze, în curtea Adăpostului de urgență pe timp de noapte. Cine a fost harnic și s-a implicat în reușita acțiunii, a primit dulciuri pregătite de voluntari din donațiile celor care și-au propus să schimbe în bine comunitatea în care trăiesc.

Pachetele au fost dăruite întâi copiilor din Grigorescu – de către copiii de la “AlerT în Deva” și „Ortho Caffe”. Unul dintre participanți s-a bucurat chiar de un premiu special, după ce s-a dovedit a fi un exemplu în rândul copiilor din zona Grigorescu.

Campania de ecologizare organizată joi face parte din seria activităţilor care se desfășoară, lunar, în comunitățile defavorizate din municipiul Deva, în cadrul unor parteneriate între Direcţia de Asistenţă Socială Deva, Asociaţia “AlerT în Deva” şi Crucea Roşie Deva.

Direcţia de Asistenţă Socială Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *