fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Bilanțul ultimei săptămâni. Cazurile de gripă, pneumonii și viroze, din județul Hunedoara

Direcția de Sănătate Publică Hunedoara a transmis, marți, Ministerului Sănătății noile date cu privire la infecțiile respiratorii, cazurile de pneumonii, gripe, dar și cazurile de COVID-19, din ultima săptămână de raportare.

Raportarea se face odată pe săptămână și arată că în județul Hunedoara, în ultimele 7 zile. au fost confirmate 23 de cazuri de gripă.

Cei mai mulți hunedoreni au dezvoltat infecții respiratorii acute – 2.448.

Pentru ultima săptămână, au fost raportate și 688 de pneumonii și 125 de cazuri pozitive COVID-19.

11 persoane a u avut nevoie de internare.

Din data de 5 ianuarie, România se află în stare de alertă epidemiologică, din cauza virozelor și a gripei.

În această dimineață, prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a efectuat o vizită de lucru la Colegiul Național Pedagogic “Regina Maria” din Deva, în contextul situației epidemiologice cauzate de gripă.

În momentul de față, școlile din județul Hunedoara sunt pregătite pentru situația actuală: în majoritatea școlilor sunt medici și asistenți, iar acolo unde nu există personal medical sunt dispuse măsuri pentru asigurarea condițiilor necesare îngrijirii elevilor.
Numărul de cazuri de gripă și îmbolnăviri grave este unul scăzut, dar, cu toate acestea, măsurile de prevenire si combatere dispuse trebuie puse în aplicare de către autoritățile locale, cadrele didactice, dar și de către părinți și elevi.

“Am venit astăzi la Colegiul Național Pedagogic “Regina Maria” din Deva pentru a transmite un mesaj de încredere față de elevii, profesorii și părinții cu care ne-am întâlnit.” – transmite prefectul Călin Petru Marian.

blank

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *