fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Bărbat din Crișcior, condamnat după ce a intrat cu mașina în gardul unei case. Bărbatul avea o alcoolemie de aproape 2 la mie, după jumătate de litru de țuică și un litru de bere

Un bărbat din comuna Crișcior a fost condamnat ieri de magistrații Judecătoriei Brad, după ce, în luna august a anului trecut a produs un accident de circulație. Bărbatul, în vârstă de 67 de ani, se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul producerii accidentului, având o alcoolemie de aproape 2 la mie, alcool pur în sânge.

Potrivit judecătorilor, în cursul urmăririi penale, în declarația dată în calitate de suspect, bărbatul a declarat că, „în seara zilei de 09.08.2021 şi în dimineaţa zilei de 10.08.2021 a consumat aproximativ 0,5 l ţuică. La data recoltării mostrelor biologice a declarat un consum de 1 l bere, la ora 07:00”, se arată în motivare.

Din cauza stării de ebrietate, pe DN74, între Țărățel și Crișcior, într-o curbă la dreapta, bărbatul a pierdut controlul volanului și a intrat în gardul unui imobil de pe Calea Zărandului.  În urma accidentului inculpatul a fost transportat la CPU Brad, unde a fost diagnosticat cu policontuzii prin accident rutier şi stare de ebrietate. Autoturismul a fost avariat, iar gardul imobilului, distrus pe o porţiune de circa 6 metri, spun judecătorii în motivare.

Bărbatul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

„Cu toate acestea, instanţa consideră că în cazul inculpatului nu este oportună stabilirea unei modalităţi de individualizare a pedepsei mai blânde, întrucât nu pot fi avute în vedere niciun fel de împrejurări care să conducă spre aceasta: astfel inculpatul-în vârstă de 67 de ani la data comiterii faptei , a ales să conducă un autovehicul pe drumurile publice , pe un drum circulat- DN74 , pe raza comunei Crişcior , deşi consumase băuturi alcoolice atât în seara zilei de 09.08 cât şi în dimineaţa zilei de 10.08.2021 , fără măcar a avea vreun motiv întemeiat pentru această conduită , cu o alcoolemie ridicată, aproape 2 gr/‰ , şi din cauza stării de ebrietate a produs un accident de circulaţie în care s-a accidentat, şi-a avariat maşina şi a intrat în gardul unui imobil ; o astfel de conduită se impune a fi aspru sancţionată , ţinând cont şi de urmările şi mai grave pe care le-ar fi putut produce, precum şi la frecvenţa accidentelor de circulaţie produse la nivel naţional de către şoferi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Aşa fiind, inculpatul va fi condamnat la : -1 (un) an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, prevăzută şi pedepsită de art.336 al.1 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin.10 Cod procedură penală (comisă în data de 10.08.2021). În baza art. 91 Cod penal se va dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 92 Cod penal, termen care se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, se arată în motivarea judecătorilor.

Sentința Judecătoriei Brad nu este definitivă, ci poate fi atacată cu apel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *