fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

ATENȚIE, șoferi! De vineri, nu uitați să aprindeți farurile, când plecați la drum. Luminile de întâlnire sunt OBLIGATORII pe toate drumurile publice

Începând de vineri 16 iunie, șoferii vor fi obligați să folosească luminile de întâlnire sau luminile de circulație diurnă (DLR – Daytime running lights) pe toate categoriile de drumuri publice din România.

Modificările la OUG 195/2002 au fost promulgate de președintele Iohannis pe 12 iunie și publicate marți în Monitorul Oficial, urmând să intre în vigoare în 3 zile.

Astfel, articolul 44, alineatul 2 se modifică în felul următor:

„În circulația pe toate categoriile de drumuri publice conducătorii de autovehicule și tractoare agricole sau forestiere sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă.”

Totodată, articolul 108 alineatul (1) litera a), punctul 7, prevede sancțiuni pentru cei care nu respectă această obligație. Astfel:

„nerespectarea obligației de a folosi și pe timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă, pe toate categoriile de drumuri publice;” atrage după sine sancțiunea unei amenzi și două puncte de penalizare.

Până acum, legea prevedea obligaţia folosirii în timpul zilei a luminilor de întâlnire sau a luminilor pentru circulaţia diurnă doar pe autostrăzi, pe drumurile expres şi pe cele naţionale europene (E).

1 thought on “ATENȚIE, șoferi! De vineri, nu uitați să aprindeți farurile, când plecați la drum. Luminile de întâlnire sunt OBLIGATORII pe toate drumurile publice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *