fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Copilă de 15 ani, din județul Hunedoara, răpită de acasă, violată și obligată să se prostitueze

Procurorii DIICOT au destructurat, săptămâna trecută, o rețea de proxenetism și trafic de minori, care acționa pe raza mai multor județe din țară. Șase percheziții au fost efectuate în județele Prahova, Ialomița și Constanța, în urma cărora patru persoane au fost duse la audieri. Una dintre victime, o adolescentă din județul Hunedoara, a fost răpită de acasă, transportată în județul Ialomița, violată și obligată să se prostitueze.

Din materialul probator administrat a rezultat faptul că, în cursul anului 2021, membrii grupului – care au mai desfășurat și anterior activități infracționale pe linia proxenetismului, fapte pentru care, de altfel, au fost cercetați și condamnați – au luat rezoluția de a iniția și constitui un grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism.

„În acest scop, au recrutat mai multe persoane vătămate minore, pe care le-au obligat la practicarea prostituției în beneficiul lor patrimonial.
Unul dintre membrii grupului a avut rolul de a racola persoanele vătămate minore pe care le-a abordat prin intermediul unor rețele de socializare în scopul inducerii acestora în eroare pretinzând că urmărește dezvoltarea unor relații sentimentale cu acestea.
Ulterior, persoanele vătămate majore care au fost determinate să se prostitueze și persoanele vătămate minore au fost transportate și cazate în apartamente închiriate în diferite localități din România, situate pe raza județelor Constanța, Ialomița, Buzău, Prahova, Alba, Timiș și Argeș”, spun procurorii DIICOT.

În vederea atragerii potențialilor clienți, membrii grupului au postat anunțuri telefonice pe diverse site-uri de internet. Pentru a menține un control permanent asupra persoanelor vătămate minore, apelurile clienților au fost preluate, la solicitarea traficanților, de către alte persoane de sex feminin care se prostituau în favoarea acestora de mai mult timp, spun anchetatorii.

„În ceea ce privește una dintre persoanele vătămate minore, în vârstă de 15 ani, care a fost răpită de către membrii grupului de la adresa de domiciliu situată în județul Hunedoara, transportată și, ulterior, cazată într-un apartament închiriat pe raza județului Ialomița, au fost exercitate presiuni de natură fizică și psihică (oferirea de băuturi alcoolice, inducerea ideii că activitatea de prostituție este una sigură și că din aceasta se obțin sume mari de bani, loviri repetate, lipsirea de libertate în mod ilegal prin încuierea sa în locuință etc.) în vederea determinării ei la practicarea prostituției. În condițiile în care persoana vătămată minoră a refuzat în mod constant să practice prostituția, aceasta a fost violată de către unul dintre traficanți”, spun procurorii DIICOT Hunedoara.

În cazul unei alte persoane vătămate minore, supusă, de asemenea, în mod frecvent unor agresiuni fizice, s-a reținut că aceasta, pentru a-și asigura scăparea, a încercat să fugă din apartamentul unde era obligată să întrețină relații sexuale contra cost prin trecerea dintr-un balcon în altul situat la nivelul superior al clădirii unde era ținută.

La una dintre adresele percheziționate a fost găsită o altă o victimă a traficului de minori, împreună cu fiul său nou-născut. Mama și copilul au fost dați în grija reprezentanților D.G.A.S.P.C. Constanța în vederea evaluării, consilierii și aplicării măsurilor de protecție specială.

Foto ilustrativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *