fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Un hunedorean a găsit 10.000 de euro pe o stradă din unul dintre cele mai sărace orașe din județ

A crezut că a dat norocul peste el. Un bărbat din orașul Petrila a găsit pe o stradă din localitate suma de 10.000 de euro. Totul s-a întâmplat în data de 1 aprilie, și a fost doar o „păcăleală” a destinului. Fără să știe a cui sunt, omul a băgat banii în buzunar și și-a văzut de drum. În altă parte a orașului, un bărbat din Timișoara era disperat. Acesta își pierduse suma de bani, în momentul în care încerca să închidă portiera mașinii.

„În data de 01 aprilie 2023, Poliția Orașului Petrila a fost sesizată de un bărbat cu privire la faptul că unui prieten i-au fost sustraşi 10.000 de euro.
Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au identificat persoana vătămată, un bărbat din municipiul Timișoara, care a relatat faptul că, după ce a oprit autoutilitara personală în faţa unei societăţi comerciale din orașul Petrila, grăbindu-se sa închidă portiera autoutilitarei a vrut să introducă cei 10.000 euro în buzunarul gecii, însă i-a scăpat pe carosabil, fără să își dea seama. După câteva minute s-a întâlnit un bărbat căruia trebuia să îi înmâneze suma respectivă, sesizând, astfel, lipsa banilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că persoana care a găsit banii este un bărbat în vârstă de 33 de ani, din orașul Petrila, care a recunoscut că a găsit pe carosabil cei 10.000 de euro, sumă pe care o avea asupra sa şi care a fost restituită persoanei vătămate.

Însușirea bunurilor care nu îți aparțin poate fi pedepsită doar după 10 zile de la găsirea lor. Potrivit art. 243 din Codul Penal, „Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *