fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

(ULTIMA ORĂ) Județul Hunedoara, sub cod galben și portocaliu de ninsori și viscol. De mâine seară, vremea va deveni geroasă

Meteorologii au emis, în urmă cu puțin timp, mai multe avertizări cod galben și cod portocaliu, valabile și pentru județul Hunedoara. Începând de astăzi, de la ora 11, și până mâine la ora 20, în zonele montane va fi viscol, iar ninsorile vor continua să cadă pe toată suprafața județului.

„La munte va ninge moderat cantitativ, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m va depăși 80…90 km/h. Temporar va fi viscol și vizibilitate redusă. În Carpații Meridionali și Occidentali se va depune strat consistent de zăpadă, local de peste 20…25 cm. În Carpații Meridionali și de Curbură vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de duminică spre luni (5/6 februarie)”, spun meteorologii.

De duminică (5 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice.

La altitudini de peste 1800 m, în Carpații Meridionali, vor fi intervale cu viscol puternic (rafale de peste 90…100 km/h) și vizibilitate foarte redusă. Pentru această zonă a fost emis un cod portocaliu.

În același timp, zonele vizate de codul galben, respectiv Banatul, Crișana și jumătatea de vest a Transilvaniei vor avea parte de vânt puternic, până duminică dimineața, la ora 6.

„În zona vizată, vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 50…70 km/h, iar în vestul și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade în care rafalele se vor asocia cu ninsori moderate cantitativ determinând apariția viscolului.

Notă: Temporar va ninge și vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse și la intensitate mai mică.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, mai spun meteorologii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *