fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

(ULTIMA ORĂ) Copil înecat într-o piscină, la Straja

Un copil de trei ani, aflat la o pensiune din stațiunea Straja, a căzut într-o piscină și s-a înecat. În acest moment, micuțul se află la spitalul din Lupeni, acolo unde medicii încearcă să îl salveze. În ajutorul copilului au intervenit, prima dată, salvamontiștii, care au încercat să îl resusciteze, până la momentul în care au ajuns echipajele ambulanței.

Serviciul Județean de Ambulanță Hunedoara a trimis la fața locului un echipaj cu medic de la Petroșani și un echipaj cu asistent de la Lupeni.

UPDATE:

Deși s-au chinuit mai bine de două ore să îl resusciteze, trupul firav al micuțului nu a reacționat.

În primă fază, imediat după înec, salvatorii au reușit să îl readucă la viață, redându-i pulsul. Copilul a fost transportat apoi la spitalul din Lupeni, dar pe drum a intrat din nou în stop cardio-respirator. Medicii de la Serviciul Județean de Ambulanță Hunedoara și cei de la unitatea sanitară din Lupeni au încercat din răsputeri să îl readucă din nou la viață pe micuț, dar, din nefericire, în urmă cu câteva minute manevrele de resuscitare au fost oprite.

„Ambulanța de la Lupeni a fost solicitată să intervină astăzi în stațiunea Straja, în ajutorul echipajelor Salvamont, care aplicau menevre de resuscitare unui minor de 3 ani și jumătate, găsit inconștient într-o piscină interioară a unei pensiuni. La locul solicitării echiajul a găsit minorul în stop cardio-respirator. S-au continaut manevrele de resuscitare timp de aproximativ 20 de minute, solicitându-se și un echipaj cu medic de la Petroșani. După cele 20 de minute de resuscitare s-a constatat, pacientul a ieșit din stop-cardiac. Medicul care l-a preluat a continuat ventilația pe mască și balon. În drum spre spitalul Lupeni, a intrat iar în stop cardio-respirator. S-au început manevrele de resuscitare de către colegii de pe ambulanța cu asistent și echipajul cu medic, au ajuns la spitalul Lupeni, unde au continuat manevrele de resuscitare. S-a solicitat intervenția echipei ATI, a fost ventilat și intubat mecanic și s-a continuat resuscitarea. Din păcate, după aproximativ două ore de resuscitare, s-a declarat decesul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara, medicul Călin Dumitrescu. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *