fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

DEVA. Piste de bicicliști pe bulevardele Decebal și 22 Decembrie. Investiția are o valoare de peste 3 milioane de euro

Contractul de execuție a lucrărilor pentru construirea traseului pentru bicicliști, pe bulevardul Decebal, bulevardul 22 Decembrie și zona adiacentă, din Deva a fost semnat astăzi. Investiția are o valoare de peste trei milioane de euro.

Potrivit administrației locale, proiectul prevede nu doar construirea pistelor pentru biciclişti ci și: reabilitare/construcţii trotuare, instalații electrice și iluminat public, sistem de telegestiune a iluminatului stradal, achiziţionarea şi instalarea de rastele pentru parcarea bicicletelor, camere de supraveghere video, achiziţionarea şi instalarea sistemului de închiriere biciclete (inclusiv biciclete), instalarea echipamentelor pentru contorizarea numărului de pietoni/biciclişti care utilizează pista şi spaţiul pietonal nou creat și realizarea și amenajarea de noi spații verzi.

„Această investiție face parte din Planul de Mobilitate Urbană al Municipiului Deva.
Siguranța pietonilor și a biciliștilor, un mediu mai sănătos, reducerea emisiilor de gaze, a poluării, utilizarea modurilor de transport alternative și regenerarea urbană a spațiului public sunt doar câteva obiective strategice ale acestui plan. În toate marile orașe europene, bicicleta este alături de transportul în comun principala modalitate de deplasare. Administrația publică locală deveană va dezvolta infrastructura destinată traficului cu bicicleta iar Deva va deveni un oraș și mai prietenos cu cicliștii”, a spus primarul Florin Oancea.

blank blank blank blank

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *