fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Telecabina de la poalele cetății, oprită la doar o zi după pornire, după ce o bobină s-a defectat. Primarul Devei, Florin Oancea: „Instalația este în garanție. (…) Ce m-a interesat în primul rând este siguranța oamenilor”

Telecabina de la poalele Cetății Devei a fost oprită la poalele monumentului, după ce o bobină a cedat, în urma unei supratensiuni. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Deva, care a spus că instalația nu va mai fi pornită până când firma nu va face toate reparațiile, astfel încât siguranța oamenilor să nu fie în pericol.

„Una dintre bobinele de la electrofrână a cedat în urma unei supratensiuni. În cel mai scurt timp vom remedia aceste probleme. Instalația este în garanție. Am luat măsuri rapide, dar ce m-a interesat în primul rând este siguranța oamenilor. Motiv pentru care, în această dimineață, am luat decizia ca, până la remedierea problemelor, telecabina să rămână la bază. Știu că unii, ieri, când noi ne bucuram, ei se întristau. Iar astăzi, când a apărut un neprevăzut, își freacă mâinile de bucurie, pentru că telecabina nu merge. Telecabina aceasta a fost construită pentru deveni și pentru vizitatorii care vin în municipiul Deva”, a declarat primarul Florin Oancea.

Urmăriți, mai jos, întreaga declarație făcută de edilul Devei, Florin Oancea.

 

La scurt timp după ce primarul a ieșit public cu explicații pentru deveni și vizitatori, Primăria municipiului Deva a transmis un comunicat de presă redactat de firma care a efectuat lucrările la telecabină, pe care vi-l redăm în integralitate.

„S.C. Valcris Ascensoare Comerț SRL, reprezentată de Ciobanuca Valerica, în calitate de director general, vă informează că, în data de 29.03.2024, în jurul orelor 21:00, tehnicienii Valcris care au fost prezenți la Cetatea Devei pentru a monitoriza funcționarea ascensorului înclinat, au constatat o anomalie în funcționarea electromagnetului de frână al motorului. În urma verificărilor s-a constatat că bobina electromagnetului de frână s-a defectat (s-a realizat verificare cu aparatul de masură).
Cauzele care au putut duce la defectarea acestei bobine sunt următoarele:
1. defect de fabricație
2. supratensiune (tensiune electrică mai mare decât valoarea maximă a tensiunii de serviciu care constituie un pericol pentru circuitele electrice provocând avarii).
Menționăm că motorul a fost achiziționat de la producătorul italian ALBERTO Sassi, producător de top la nivel mondial al motoarelor pentru ascensoare, cu experiență de peste S0 de ani în domeniu.
În cursul zilei de astăz,i 30.03.2024, am contactat directorul tehnic al companiei Alberto Sassi pentru a-i cere explicații tehnice legate de acest eveniment. Acesta ne-a explicat cauzele care au putut provoca defectarea componentei: defect de fabricație sau supratensiune.
Având în vedere că în Italia este sărbătoarea Paștelui, problema poate fi rezolvată doar marți dimineața, în 2 aprilie 2024, cu maximă urgență.
Momentan, pentru a rezolva funcționarea ascensorului în condiții de siguranță, vom rebobina componenta defectă, montajul urmând a fi efectuat în cel mai scurt timp posibil.
Săptămâna viitoare vom înlocui electromagnetul de frână defect cu un electromagnet de frână nou, model supradimesionat”, a transmis S.C. Valcris Ascensoare Comerț SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *