fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Șefa Serviciului de Promovare și Dezvoltare a Turismului din județul Hunedoara, condamnată după ce a condus cu o alcoolemie de peste 2 g% alcool pur în sânge

Șefa Serviciului de Promovare și Dezvoltare a Turismului, din cadrul Consiliului Județean Hunedoara, a fost condamnată ieri, de 8 martie, pentru că a condus sub influența băuturilor alcoolice. În data de 30 aprilie 2022, în jurul orei 3, Liana Ștaier a fost oprită în trafic de oamenii legii. Testată cu aparatul etilotest, rezultatele au indicat că femeia consumase alcool, drept urmare a fost dusă la spital, pentru că a-i fi recoltate probe de sânge.

„În actul de sesizare al instanţei s-a reţinut, în esenţă, în sarcina inculpatei că în data de 30.04.2022, în jurul orei 03:00, a condus pe drumul public (…), autoturismul marca (…), cu număr de înmatriculare (…), având o îmbibaţie alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge, respectiv de 2, 04 g% alcool pur în sânge – mostra I şi de 1, 84 g% alcool pur în sânge – mostra a II a, astfel cum rezultă din buletinul de analiză toxicologică nr. 495; 496 din 03.05.2022”, se arată în motivarea instanței, de la momentul în care magistrații au decis începerea judecării cauzei.

Ieri, după două termene de judecată, instanța a condamnat-o pe Liana Ștaier la o amendă penală în cuantum de 8.100 de lei.

„Solutia pe scurt: În art. 396 alin. 2 şi 10 C.proc.pen., condamnă pe inculpata ŞTAIER MARIA-LIANA, antecedente penale, la pedeapsa de: – amendă penală în cuantum de 8.100 lei (180 zile-amendă x 45 lei) pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, faptă prev. și ped. de art. 336 alin.1 C.pen. (faptă săvârșită la data de 30.04.2022) Atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor art.63 C.p., referitoare la înlocuirea pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii în cazul neexecutării, cu rea-credinţă, a pedepsei amenzii, în tot sau în parte. În temeiul art. 162 alin. 1 C.proc.pen. şi art. 163 C.p.p., dispune ca, la rămânerea definitivă a hotărârii, mijloacele materiale de probă, înregistrate la poziţia nr. 95/MMP/2022 din Registrul mijloacele materiale de probă, să se ataşeze la dosar şi să se arhiveze împreună cu dosarul cauzei. În temeiul art. 272 C.proc.pen. rap. la art. 274 alin. 1 C.proc.pen., obligă inculpata la plata către stat a sumei de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 300 lei reprezintă cheltuieli judiciare stabilite prin rechizitoriu”, se arată în minuta Judecătoriei Deva.

Sentința nu este definitivă, ci poate fi atacată cu apel.

2 thoughts on “Șefa Serviciului de Promovare și Dezvoltare a Turismului din județul Hunedoara, condamnată după ce a condus cu o alcoolemie de peste 2 g% alcool pur în sânge

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *