fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Salvarea vieții poate să vină, acum, de la Deva. Intervenții în premieră la Spitalul Județean de Urgență Deva, unde au fost implantate 10 stenturi

Intervenții în premieră la Spitalul Județean de Urgență din Deva. 10 stenturi au fost implantate la mai mulți pacienți, astfel, viața acestora fiind salvată, aici, la Deva. Până astăzi, aceste intervenții nu puteau fi făcute în județul Hunedoara, pacienții cu probleme cardiace urgente, precum infarct sau preinfarct, erau transportați urgent în Timișoara, pentru a fi supuși procedurii de implantare de stenturi. De astăzi, viața oamenilor poate fi salvată în județul Hunedoara.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

„Astăzi, la Spitalul Județean de Urgență din Deva, au fost efectuate, ÎN PREMIERĂ, proceduri medicale la Compartimentul de Cardiologie Intervențională și Cateterism Cardiac!

Opt pacienți cu vârste cuprinse între 42 și 69 de ani internați cu programare în cadrul secției Cardiologie, au fost supuși unor proceduri coronarografii diagnostice, proceduri de coronarografie și angioplastie coronariană cu implant de stenturi farmacologic active. Numărul total de stenturi implantate a fost de 10.

Felicit echipa de lucru mixtă, compusă din cadre medicale din Timișoara și Deva: Dr. Milovan Slovenski, Dr. Alexandru Gheorghiu, Dr. Constantin Blaj, Dr. Cătălin Popa, Dr. Patricia Blaj, Dr. Elisabeta Gruescu, As. Robert Diriczi, As. Aura Ionescu, As. Ildiko Nandrea, As. Daniela Draia și As. Anca Moldovan.

De asemenea, felicit conducerea Spitalului Județean de Urgență din Deva pentru această premieră medicală și pentru eforturile pe care le depune pentru a transforma spitalul din Deva într-o unitate medicală de înaltă performanță!

Mulțumesc prim-ministrului Marcel Ciolacu și ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, pentru sprijinul acordat în îmbunătățirea constantă a serviciilor medicale la Spitalul Județean de Urgență din Deva! Mulțumesc Consiliului Județean Hunedoara pentru aprobarea proiectelor care vizează modernizarea SJU Deva, precum și colegilor mei din aparatul de specialitate pentru implicare!

Îi asigur pe hunedoreni că sănătatea rămâne prioritatea mandatului meu de președinte!”, a spus președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Deva are, din luna martie a acestui an, un compartiment funcțional destinat tratării pacienților cardiaci critici. Secția beneficiază și de un angiograf ultra-modern, dar și de alte echipamente necesare monitorizării și tratării pacienților cu anumite patologii cardiace.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *