fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Salvamont Hunedoara, locul I în Cursa Internațională a Salvatorilor Montani. Membrii echipei, premiați de Consiliul Județean

Moment festiv, astăzi, la Consiliul Județean Hunedoara. Echipa Salvamont Hunedoara, care a reușit să obțină locul I la Cursa Internațională a Salvatorilor Montani, a fost prezentă astăzi la ședința ordinară, pentru a primi câte o diplomă de Excelență și aplauzele celor prezenți. În sala de ședințe a fost prezentă și Hera, membru de baza a Salvamont Hunedoara, un ciobănesc german, specializat în căutarea victimelor. Și ea, împreună cu Sorin Danciu, au obținut locul I la cel mai bun echipaj canin din competiție.

„Am avut, astăzi, bucuria de a oferi „Diploma de Excelență”, membrilor echipei Salvamont care au reprezentat județul Hunedoara la Cursa Internațională a Salvatorilor Montani România, desfășurată în perioada 21 – 23 martie 2023, la Rânca. Proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate, motiv pentru care le mulțumesc consilierilor județeni!
Echipa Serviciului Județean Salvamont Hunedoara, compusă din Bodean Ovidiu, Oprişoni Dorel, Suciu Ladislau, Băltaru Raul, Radu Dinu Virgil, Popescu Remus şi Danciu Sorin cu Hera (echipaj canin) a participat la acest eveniment al cărui scop este să pună în valoare activitatea de salvare în munţi şi imaginea Salvamont România în ţară şi în lume. Fiind unica acţiune e acest gen şi cu asemenea abordare a probelor impuse, organizată la nivel european, evenimentul a atras atenţia structurilor de salvamont de pe întreg continentul, mai exact 11 echipe de salvatori din 8 ţări: Austria, Cehia, Italia, Spania – Catalonia, Polonia, Serbia, Slovacia şi România.
La finalul competiţiei, salvamontiştii hunedoreni s-au dovedit cea mai premiată echipă, ocupând Locul I la general. La acest trofeu au contribuit câştigarea Locului I la proba de căutare în avalanşă, Locul I la cel mai bun echipaj canin şi Locul II la schi de tură şi deplasare pe colţari”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Membrii echipei câștigătoare vor primi dotări cu echipament de salvare montană în cuantum de 4.000 de lei/persoană, din bugetul Serviciul Public Județean Salvamont Hunedoara.

blank blank

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *