fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Să fie muzică! „Deva Jazz Fest” 2023, începe vineri. Timp de trei zile, artiști din SUA, Finlanda, Italia, Elveția, Serbia și România vor urca pe scena amplasată în parcul Cetății

Timp de trei zile, Deva va deveni capitala jazz-ului internațional. Artiști din  Statele Unite ale Americii, Finlanda, Italia, Elveția, Serbia, dar și România, vor urca pe scena care va fi amenajată în parcul Cetății. Evenimentul este organizat de Primăria municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din Deva.

„Avem în acest an o ediție de excepție, prin participarea lui Philip Lassiter, muzician de jazz american care a primit 11 GRAMMY AWARDS. El a orchestrat partituri muzicale pentru Prince, Ariana Grande, Kirk Franklin, Mariah Carey, Juan Luis Guerra, Jill Scott, Metropole Orch, Roberta Flack, Cece Winans & mulți alții și aduce la Deva, jazz de nivel mondial.

Artiști din SUA, Finlanda, Italia, Elveția, Serbia și România vor evolua pe scena Deva Jazz Fest, timp de 3 zile. Veți putea participa la concerte matinale, work shop-uri, demontrații de robotică, lego, vernisaje de artă vizuală, sculptură în lemn și ceramică, lansarea cărții ,,Interviuri Rock vol. 5” și la incursiuni în istoria jazz-ului.

De la jazz-ul clasic la cele mai noi forme de exprimare artistică, iubitorii genului au ocazia să se bucure de libertatea creatoare a unor artiști desăvârșiți. Diversitatea stilurilor este asigurată și în acest an, fiecare grup propunând un program complex, unde instrumentele specifice muzicii de jazz slujesc admirabil talentul și profesionalismul muzicienilor invitați.

Nume cunoscute și recunoscute la nivel mondial asigură lineup-ul ediției: PHILIP LASSITER (SUA), MATTEO MANCUSO TRIO (IT) ), INA FORSMAN (FI), JEB PATTON TRIO (SUA), ANÈT (IT), IKARUS (CH), COTTON PICKERS (SRB), DAVID LUCA QARTET (RO), ȘI STEEL BLUES (RO)”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Deva.

După succesul de anul trecut, electro swing-ul este prezent și în această ediție, contribuind la dinamica evenimentului. Diversitatea stilistică, valoarea muzicienilor și varietatea programului sunt câteva argumente care vă pot convinge că la final de august, nu trebuie să lipsiți de la Deva Jazz Fest.

„Vă aducem în atenție concertele matinale la Deva Jazz Fest, ce vor avea loc în fiecare dimineață a evenimentului, de la ora 11:00 și care vor fi asigurate de talentați muzicieni de jazz locali. Participă grupul Deva Jazz 2023, Zoltan Turi și Luca Stan și Old Band Deva. Evenimentul nu se limitează doar la concertele susținute pe scenă de către grupurile invitate, ci este condimentat cu workshop-uri și ateliere muzicale pentru copii, susținute de artiști și moderatori, la care curioșii pot lua contact pentru prima dată cu instrumente precum: tobe, percuții, claviaturi sau chitară.
Moderatorii momentului ce va avea loc în fiecare zi, de la ora 12:00, în filigoria din Parcul Cetății Deva, vor fi Gabriel Hărăguș, Zoltan Turi și Luca Stan.

Publicul va avea parte de vernisaje cu lucrări ale artiștilor vizuali într-o expoziție colectivă ,,ARTIȘTI AMERICANI CONTEMPORANI”(Colecția Ovidiu Todea), curator fiind John Pîrva, asigurând sincretismul generos ce face din festivalul nostru un eveniment cultural de excepție.

Paleta artistică este generoasă în această ediție, fiind completată cu o expoziție de scuptură în lemn și ceramică „ISPITE” lucrările fiind realizate de sculptorul Cristian Ianza”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de Primăria Deva.

Participanții la eveniment vor avea parte și de o lansare de carte și de incursiuni în istoria Jazz-ului, ori de demonstrații de robotică.

„Și în acest an peisajul muzical din România a fost completat de apariția cărții ,,Interviuri rock” vol 5, scrisa de neobositul Radu Lupașcu redactor șef al revistei online ,,Arta sunetelor”. Avem plăcerea să lansăm această carte în cadrul Deva Jazz Fest 2023 în prezența autorului.

Iată o noutate în festivalul nostru. Elevi de la Colegiul Național ,,Decebal” din Deva vor fi prezenți la Deva Jazz Fest 2023 cu demonstrații spectaculoase de lego și robotică, activități în care aceștia excelează. Ne bucurăm să-i avem ca parteneri la eveniment.

Incursiunile vor fi sustinute și în acest an de specialiști, cu două scopuri: pentru a aduce în atenția publicului informații din istoria unui gen muzical ce a apărut la sfârșitul secolului al XIX –lea, într-o formă teoretică dar și practică, prin exemplificări live realizate de Zoltan Turi, Luca Stan, Cornel Rusan și Mircea Goian”, precizează Primăria Deva.

Miercuri, devenii au avut parte de autobuzul cu jazz, unde tineri jazz-mani au promovat prin cântec festivalul.

Împreună cu trupa Young Jazz, primarul Devei, Florin Oancea, a mers cu autobuzul prin oraș pentru a promova ,,Deva Jazz Fest”, care începe vineri, 25 august 2023.

„M-am bucurat să fiu alături de tinerii muzicieni entuziaști și talentați care dau viață festivalului și, de asemenea, am fost plăcut impresionat de receptivitatea devenilor aflați în ,,Autobuzul cu Jazz” pentru acest gen de muzică”, a declarat edilul municipiului Deva, Florin Oancea.

Intrarea la festival este liberă!

blank

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *