fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

S-a dat startul lucrărilor de reabilitare și modernizare a Colegiului Tehnic „Transilvania” din Deva. Investiția ar trebui să fie gata la finalul acestui an

Au început lucrările de reabilitare și modernizare a Colegiului Tehnic „Transilvania” Deva cu finanțare europeană nerambursabilă

Astăzi, 15 februarie 2023, s-a predat amplasamentul constructorului şi s-a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru realizarea proiectului ,,Reabilitarea și echiparea infrastructurii educaționale a Colegiului Tehnic „Transilvania” din municipiul Deva”, anunță administrația locală.

Durata de execuţie este de 14 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor conform contractului. Această durată se va scurta însă pentru corelarea cu termenul de implementare prin POR 2014-2020, respectiv termenul final va fi 31 decembrie 2023.

Valoarea proiectului este de 7.207.432,78 lei ( aproximativ 1,48 milioane de euro).

Investiția presupune reabilitarea, modernizarea infrastructurii și dotarea cu echipamente didactice specifice a Colegiului Tehnic Transilvania, cu fonduri europene.

Proiectul are ca obiectiv principal reabilitarea și echiparea corpurilor de clădire C1 – Clădirea Colegiului, corp clădire C –atelier mecanică, electronică și telecomunicații și corp clădire C3 – atelier electrice, creșterea eficienței energetice a clădirilor, echiparea și dotarea acestora cu echipamente didactice specifice învățământului profesional și tehnic, în conformitate cu obiectivele Strategiei Europa 2020.

„Se va crea o infrastructură școlară modernă, adecvată procesului de învățământ, asigurându-se astfel condițiile materiale desfășurării unui proces didactic de calitate, în conformitate cu cerințele actuale. Principala motivație în susținerea acestui proiect o constituie dorința și nevoia de a crea o instituție de învățământ modernă care să aibă un rol major în formarea capitalului uman. Continuăm să modernizăm școlile din municipiul Deva!”, spun primarul Devei, Florin Oancea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *