fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Reabilitarea termică a blocului 8, de pe bulevardul Decebal, din Deva, a fost finalizată. A fost făcută recepția lucrărilor

S-au finalizat lucrările de creștere a eficienței energetice a blocului 8 de pe Bulevardul Decebal din municipiul Deva. Principalele lucrări care au fost executate sunt: înlocuirea tâmplăriei, închideri de balcoane, termoizolare suprafețe opace, termohidroizolare a acoperișului tip terasă, termoizolare a planșeului peste subsol, înlocuire lifturi etc.
De asemenea, datorită faptului că intrările în acest bloc nu permit amenajarea de rampe pentru persoanele dizabilități locomotorii, s-a achiziționat un elevator electric cu șenile pentru transportul acestora pe scări.

Lucrările de creștere a eficienței energetice a acestui bloc au fost finanțate din fonduri europene, prin POR 2014-2020, iar obiectivul general al proiectului l-a reprezentat creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe 8, de pe Bulevardul Decebal din municipiul Deva, în conformitate cu obiectivele Strategiei Europa 2020, de a reduce consumul de energie.

„Cele 98 de apartamente și spațiile comerciale de la parter și mezanin au trecut la o clasă energetică superioară. Confortul termic al locatarilor este îmbunătățit iar facturile la energie vor fi mai mici. Reabilitarea termică a blocurilor înseamnă reducerea facturii de întreţinere pe perioada iernii cu un procent de aproape 40%. Pe timp de vară, locuinţele izolate asigură confortul termic fără cheltuieli suplimentare pentru răcirea apartamentelor. De asemenea, conform Certificatului de performanță energetică elaborat la finalizarea lucrărilor de reabilitare termică, clădirea a trecut de la clasa energetică C la clasa energetică B. (…) Așteptăm toate asociațiile de proprietari să se înscrie în programul de finanțare destinat creșterii eficienței energetice a blocurilor de locuit”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Deva.

Perioada de garanție acordată lucrărilor este de 5 ani, perioadă în care, atât constructorul cât și beneficiarul, vor urmări comportarea în timp a lucrărilor realizate.

Valoarea contractului de finanțare pentru acest proiect este de aproximativ 860 de mii de euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *