fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Protest cu lumânări în mână, pe trecerea de pietoni. Oamenii din Mintia vor să poată traversa în siguranță DN7

O mână de oameni a protestat aseară pe trecerea de pietoni din zona FNC, din satul Mintia. Protestul a fost unul pașnic, care a dorit să atragă atenția autorităților asupra riscului la care se expun oamenii atunci când traversează DN7, pe trecerea de pietoni. În zonă, deși este un stâlp de iluminat montat chiar lângă trecere, șoferii nu încetinesc deloc. În urmă cu două săptămâni, o femeie de Mintia a fost rănită grav, după ce a fost izbită de o mașină, atunci când încerca să traverseze regulamentar drumul național.

Aseară, în timp ce oamenii protestau traversând trecerea de pietoni cu lumânări în mână, Un camion, o dubiță și un autoturism au fost la un pas să îi lovească.

„Protestăm din cauza faptului că, aici, pe trecerea de pietoni de la FNC Mintia, au loc foarte multe accidente, iar nimeni nu ia nicio măsură. Chiar în urmă cu două săptămâni a avut loc un accident grav, o femeie a fost lovită de o mașină, pe trecerea de pietoni. Vrem să tragem un semnal de alarmă, pentru ca cei îndreptățiți să ia măsurile ce se cuvin. Aici zona ar trebui să fie mai luminată, șoferii să fie atenționați din timp, cu un marcaj făcut pe șosea, care să se vadă de la distanță… Și astăzi (aseară – n.r.), în timpul protestului pe care l-am făcut, am fost aproape de a fi loviți de trei mașini. Nimeni nu încetinește în această zonă, trec în viteză. Vrem ca oamenii în vârstă și copiii să poată să traverseze liniștiți”, a spus Nicolae Cornel Cornea, din Mintia. 

blank

DN7 este în administrarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *