fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Procurorii hunedoreni au finalizat ancheta împotriva lui Claudiu Nițariu, tânărul care a ucis un copil pe trecerea de pietoni din Petroșani, și a rănit alți cinci. Ce alcoolemie avea la două ore de la producerea impactului

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au finalizat ancheta penală în cazul tânărului de 19 ani, din Aninoasa, care a ucis un copil de 11 ani și a rănit alți cinci, după ce i-a lovit cu mașina, pe o trecere de pietoni din Petroșani. Claudiu Nițariu nu avea permis de conducere și era băut. În urma impactului deosebit de puternic, Cosmin, un copilaș de 11 ani, nu a supraviețuit.

Claudiu Nițariu se află în arest de la producerea acestui tragic accident. El va fi judecat pentru omor, tentativă de omor, conducere fără permis, conducere sub influența băuturilor alcoolice și părăsirea locului accidentului. Potrivit anchetatorilor, la aproape două ore de la producerea accidentului, Nițariu avea o alcoolemie de 1,55 gr. la mie, alcool pur în sânge.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au finalizat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului N.C.M., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor-prev. de art. 188 alin. 1 C.p.(victimă minoră P.C.A.), tentativă la infracțiunea de omor calificat-prev. de art. 32 alin. 1 C.p. rap. la art. 188, 189 alin. 1 lit. f C.p. (persoane vătămate minore C.R.C., U.S.A., G.M.A., P.D.I., P.L.A.M.), conducerea unui vehicul fără permis de conducere – prev. de art. 335 alin. 1 C.p., conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substante-prev. de art. 336 alin. 1 C.p. și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia-prev. de art. 338 alin. 1 C.p., totul cu aplic. art. 38 alin. 1 și 2 C.p.

Din cercetările efectuate în cauză, rezultă că, la data de 21.12.2022, în jurul orelor 21:58, fără a poseda permis de conducere și fiind sub influența băuturilor alcoolice, mai exact 1,55 gr.%0 alcool pur în sânge – prima probă la ora 23:30, respectiv 1,40 gr. %0 alcool pur în sânge – a doua probă la ora 00:30, a condus autoturismul marca VW Passat (…) pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Petroșani, judetul Hunedoara, și prin nerespectarea mai multor reguli de circulație, dar și prin asumarea producerii unui eveniment rutier cu consecințe letale asupra sa și a altor participanti la trafic, a surprins și accidentat pe trecerea de pietoni din zona sensului giratoriu ,,de la Avion” pe persoanele vătămate minore C.R.C., U.S.A., G.M.A., P.D.I., P.L.A.M. și P.C.A., determinând în acest fel decesul acesteia din urmă, la data de 22.12.2022, dar și vătămarea corporală a celorlalte persoane vătămate, acestea necesitând zile de îngrijiri medicale, după care a părăsit locul accidntului, fără încuviințarea organelor de poliție.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Tribunalului Hunedoara, spre competenta soluționare.

Precizăm ca această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instantă, spre judecare, situație care nu poate să înfrângă în niciun fel principiul prezumției de nevinovație”, se arată în comunicatul de presă emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *