fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Arestat după și-a amenințat partenerul de furt că îi dă foc la casă, îi taie tendoanele de la picioare și îl ucide. Bărbații jefuiseră un magazin de materiale de construcții din Baia de Criș

Un bărbat cercetat pentru furt dintr-un magazin de materiale de construcții din comuna Baia de Criș a fost arestat preventiv, după ce a încălcat controlul judiciar. Bărbatul nu avea voie să ia legătura cu ceilalți suspecți în cauză. La finalul lunii februarie, chiar cu o zi înainte de data procesului în care erau judecați, acesta a apărut la locuința „colegului” de furt, pe care l-ar fi amenințat că îl omoară, în cazul în care nu își schimbă declarația.

„La data de 28.02.2023, în jurul orei 00:00, inculpatul s-a deplasat, cu un taxi, la locuința inculpatului (bărbatul acuzat de furt, în același dosar – n.r.) (…), iar din stradă l-a strigat și i-a solicitat să își schimbe declarația dată la instanța de judecată în dosarul penal în care amândoi sunt cercetați, amenințându-l că în caz contrar va pune niște persoane să îi dea foc la casă, să îl omoare și că îi vor tăia tendoanele de la picioare. (…) Există suspiciunea că inculpatul a comis cu intenţie o nouă infracţiune, că acesta a ignorat obligaţiile asumate cu ocazia punerii sub control judiciar şi a perseverat în comportamentul său infracţional, proferând ameninţări la adresa numitului ……. , şi acesta inculpat în dosarul nr …../195/2022. Ori, este evident că, comportamentul descris mai sus al inculpatului, care nu a înţeles să respecte decizia instanţei, măsurile dispuse prin aceasta, dând dovadă de totală sfidare şi persistenţă în comportamentul infracţional se impune a fi sancţionat. (…) În cauză, raportat la atitudinea pe care inculpatul a înţeles s-o adopte, s-a dovedit că măsura preventivă a controlului judiciar nu este corespunzătoare pentru asigurarea scopului pentru care a fost dispusă”, se arată în motivarea magistraților Judecătoriei Brad..

Bărbatul a fost arestat preventiv, dar a făcut contestație, care se va judeca în data de 16 martie, la Tribunalul Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *