fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Primarul Devei, Florin Oancea, a reușit să întoarcă decizia Comitetului Executiv din FRG de a muta lotul olimpic feminin de gimnastică de la Deva la Onești. Gimnastica rămâne unde îi este locul

Lotul olimpic feminin de gimnastică rămâne la Deva. Astăzi, primarul Florin Oancea, însoțit de marea gimnastă Gina Gogean au mers la Ministerul Tineretului și Sportului pentru a avea o discuție cu ministrul Eduard Novak, în urma deciziei luate în week-end de mutare a lotului olimpic de gimnastică de la Deva la Onești.

Iată primele declarații după întâlnire :

„Astăzi am avut plăcerea de a discuta cu ministrul Tineretului și Sportului, domnul Carol-Eduard Novak, în biroul domniei-sale de la ministerul pe care îl conduce.

Întâlnirea, la care a participat și Gina Gogean, fosta mare campioană a gimnasticii, a avut ca subiect o informare completă a ministrului asupra situației de la lotul olimpic feminin de gimnastică și asupra relocării acestuia de la Deva, intens discutată și mediatizată în ultima vreme.

Ministrul Novak a fost foarte receptiv la cele expuse, atât de către Gina Gogean, în plan sportiv, despre situația lotului olimpic în sine, cât și de mine, despre orașul nostru, care TREBUIE să rămână Capitala Gimnasticii Românești!

Deva este orașul care a dus gimnastica românească spre marea performanță mondială și olimpică timp de 45 de ani! Deva a investit și investește în continuare, cu mândrie, pentru performanță sportivă, inclusiv pentru cea în gimnastică.

În acest context, ministrul a susținut și acreditat ideea, în cadrul discuției, că lotul olimpic feminin de gimnastică nu trebuie, sub nicio formă, să fie relocat de la Deva!

Îi mulțumesc pentru receptivitate și atenție și îl asigur că municipiul Deva și administrația orașului nostru vor rămâne un sprijin de nădejde pentru sport!”, a declarat primarul Devei, Florin Oancea.

Punctul oficial de vedere al ministrului Eduard Novak după întâlnirea de astăzi:

„Sportul trebuie să unească, iar eu, ca ministru, am căutat mereu să mediez situațiile tensionate pe care performanța și presiunea pe care aceasta o generează le declanșează uneori.
Întâlnirea de astăzi cu doamna Gina Gogean și cu primarul municipiului Deva, domnul Florin Oancea, a avut rolul de a clarifica o astfel de situație și a avut câteva concluzii importante.
Una dintre ele este că nimeni nu-i poate lua centrului de pregătire de la Deva statutul și rolul în istoria gimnasticii românești. Deva este și va rămâne o emblemă a sportului, iar faptul că autoritățile locale manifestă deschidere pentru acest domeniu și dezvoltarea lui, că există preocupare pentru realizarea de investiții, iar profesioniștii sunt susținuți, reprezintă garanții suplimentare.
O veste bună vine și din faptul că situația tensionată a ultimelor zile are o finalitate pozitivă. În cadrul CSM Deva se va înființa o secție de gimnastică, al cărei coordonator va fi Gina Gogean, o mare valoare a gimnasticii noastre, care va transmite în continuare din experiența și pregătirea sa noilor generații de sportivi. Sportul românesc nu trebuie să își piardă campionii.”, a declarat ministrul Sportului, Eduard Novak, conform unui comunicat postat de edilul Devei, Florin Oancea.

blank

blank

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *