fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Primăria Hunedoara intenționează să introducă parcările cu plată. Proiectul a fost pus în dezbatere publică

Primăria Hunedoara intenționează să introducă parcările publice cu plată. Proiectul de hotărâre a fost deja pus în dezbatere publică, iar termenul până la care cetățenii pot depune propuneri, sugestii și opinii este 29 iunie 2023.

„Pentru susținerea proiectelor de investiții referitoare la parcările publice și pentru atingerea unor obiective de accesibilitate, siguranță și securitate, protecția mediului, eficiență economică și calitatea mediului urban, s-a gândit un sistem de tarifare care ține cont de parcarea pe termen lung, de asigurarea posibilității mai multor utilizatori care frecventează locurile respective de a folosi locurile de parcare și care încurajează deplasarea pietonală sau cu mijloace alternative de transport.

Astfel, Regulamentul propus stabilește condițiile și modalitățile de taxare a parcării în locurile special amenajate cu plată, sistemul de taxare, atribuțiile autorităților în acest domeniu, zonele de taxare și cuantumul taxelor. Prin urmare, pentru început este stabilită o singură zonă de taxare, iar cuantumul taxelor începe de la 2 lei/oră. Plata staționării se poate realiza prin SMS sau cu aplicațiile speciale dedicate – Tpark și aplicația implementată de municipiul Hunedoara. În regulament sunt reglementate și faptele contravenționale în legătură cu utilizarea și plata locurilor de parcare publice cu plată, destinate atingerii scopului acestui proiect”, se arată în anunțul dezbaterii publice.

 

Zonele unde ar urma să fie parcări cu plată sunt următoarele:

blank

Potrivit anexei la proiectul de hotărâre, vor constitui contravenții și se vor sancționa următoarele fapte, după cum urmează:

a) Staționarea fără a achita contravaloarea parcării, se sancţionează cu amendă de la 500 până la 1.000 lei;
b) Depășirea timpului de staționare conferit in situația taxării parcării, se sancţionează cu amendă de la 100 până la 300 lei;
c) Staționarea necorespunzătoare, respectiv intr-un mod prin care se ocupă 2 locuri de parcare, acolo unde locurile de parcare sunt marcate, se sancționează cu amendă de la 300 până la 500 lei;
d) Blocarea accesului în parcare sau ocuparea unor locuri rezervate, se sancţionează cu amendă de la 300 până la 500 lei.

Documentația poate fi consultată:

• pe pagina de internet a Primăriei municipiului Hunedoara, la adresa:
https://www.primariahunedoara.ro/ro/transparenta-decizionala/proiecte-de-acte-normative-aflate-inconsultare-publica (proiectul de hotărâre nr.12/2023);
• la sediul Primăriei municipiului Hunedoara, Bulevardul Libertății nr.26 (panoul de afişaj);
• la Serviciul Informaţii pentru Cetăţeni şi Relaţii Publice, Monitorul Oficial Local, Relația cu Mediul Asociativ (fosta clădire B.R.D.).

Proiectul de hotărâre se poate obţine în copie, pe bază de cerere depusă la Serviciul Informaţii pentru Cetăţeni şi Relaţii Publice, Monitorul Oficial Local, Relația cu Mediul Asociativ.

Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de hotărâre supus procedurii de transparență decizională se pot depune până la data de 29 iunie 2023.

• prin formularul online disponibil pe pagina de internet a instituției la linkul:
https://primariahunedoara.ro/ro/transparenta-decizionala/formular-colectare-propuneri-opinii-recomandari
• ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: consultare.publica@primariahunedoara.ro
• prin poștă, pe adresa Bulevardul Libertății, nr.17, Hunedoara
• la sediul instituției, Serviciul Informații pentru Cetățeni și Relații Publice, Monitorul Oficial Local, Relația cu Mediul Asociativ, de luni până vineri, între orele 8:00-16:00

Materialele transmise vor purta mențiunea „Propuneri privind dezbaterea Proiectului de hotărâre …..”

Propunerile trimise vor fi publicate pe pagina de internet a instituției, la linkul:
https://www.primariahunedoara.ro/ro/transparenta-decizionala/registru-pentru-consemnarea-propunerilor-sugestiilorsau-opiniilor
Nepreluarea recomandărilor formulate și înaintate în scris va fi justificată în scris.

„Pentru cei interesați există și posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de hotărâre, în cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociație legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituție publică până la data de 28 iulie 2023.

Pentru informații suplimentare, vă stăm la dispoziție la următoarele date de contact: telefon: 0254/716 322 int. 225,
e-mail: consultare.publica@primariahunedoara.ro , persoană de contact: Toma Valerica”, se mai arată în anunțul dezbaterii publice.

Sursa foto: Google Maps

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *