fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Polițiștii au făcut „ședință cu părinții” și au dus elevi în penitenciar, pentru a le arăta riscurile comiterii unor infracțiuni

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul I.P.J. Hunedoara au desfășurat, în perioada 15 – 28 noiembrie 2022, proiectul partenerial „IA ATITUDINE, spune STOP VIOLENȚEI!”, la Liceul Tehnologic Energetic „DRAGOMIR HURMUZESCU” Deva. Acţiunea a avut drept scop informarea și conștientizarea elevilor de liceu, ajunși la vârsta răspunderii penale, cu privire la consecinţele imediate, legale și sociale, ale săvârșirii de infracțiuni în mediul școlar şi pregătirea juridică antiinfracţională a elevilor din clasele IX-XI.

Proiectul a fost derulat în parteneriat cu Penitenciarul Deva, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Hunedoara şi a constat în patru activități adresate elevilor, părinților acestora și cadrelor didactice din acest liceu. Una dintre activități a constat în vizitarea de către elevi și cadre didactice a spațiilor de detenție din Penitenciarul Deva și mijlocirea unui dialog cu persoanele încarcerate pentru executarea unor pedepse privative de libertate.

Elevii și profesorii participanți au avut ocazia de a conștientiza efectele și consecințele săvârșirii unor infracțiuni precum ”lovire sau alte violențe” sau ”trafic de droguri”.

„Obiectivul demersului preventiv inițiat de polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul I.P.J. Hunedoara și a partenerilor instituționali a fost acela de a oferi elevilor implicați oportunitatea înțelegerii legii penale din România, întărirea motivației spre învățătură și formarea deprinderilor de rezistență la presiunea anturajului.
Proiectul s-a adresat și părinților elevilor implicați, polițiștii participând și la o «ședință cu părinții», cărora le-au explicat aspectele legislative care afectează viitorul minorilor implicați în infracționalitate și importanța supravegherii și implicării în cunoașterea anturajului adolescenților cu vârsta între 15-18 ani”, au declarat reprezentanții IPJ Hunedoara.

La acest liceu, proiectul se va încheia cu o activitate destinată cadrelor didactice. Polițiștii vor participa, în cursul lunii decembrie 2022, la o ședință a Consiliului Profesoral la această unitate de învățământ, unde vor stabili împreună cu conducerea liceului o procedură de lucru în cazurile actelor de violență care pot avea loc între elevi, în mediul școlar.
Proiectul partenerial ”IA ATITUDINE, spune STOP VIOLENȚEI!” va continua din luna ianuarie 2023 la Liceul Tehnologic ”Nicolaus Olahus” din Orăștie.

blank

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *