fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Fapte bune în tolba lui Moș Crăciun. De Ziua Mondială a Voluntariatului, Asociația „Inimi Generoase” împreună cu voluntarii au donat viață

Aproximativ 30 de persoane au donat „viață”, astăzi, printr-un gest de altruism. De Ziua Mondială a Voluntariatului, oamenii au mers la centrul de transfuzii, pentru a dona sânge. Campania de donare a fost organizată de Asociația „Inimi Generoase”.

„Astăzi, de Ziua Mondială a Voluntariatului, au fost aproximativ 30 de donatori de sânge, care prin actul lor benevol au salvat mai multe vieți. Am pus o faptă bună în tolba lui Moș Crăciun. Noi, cu ajutorul sponsorilor, care au fost oameni ce la rândul lor au avut nevoie de sânge, i-am premiat pe toți cei care au venit să doneze. A fost o tombolă, toată lumea care a venit a și primit un produs de fitness, de la DHS Fitness, iar Devo Wash a oferit tuturor o igienizare cu ozon a mașinii”, spune președintele Asociației „Inimi Generoase”, Lavinia Nan. 

Donarea de sânge ajută la prevenirea accidentului vascular cerebral și a infracturilor. Donarea regulată produce împrospătarea sângelui și întărirea sistemului imunitar, diminuarea riscului de boli cardiovasculare și chiar de cancer, conform unor studii medicale, de specialitate.

„Oamenii care vor să doneze sânge trebuie să vină foarte bine mâncați, hidratați și să nu ia tratament cronic. Donatorii primesc în schimb o zi liberă de la serviciu, 50% reducere la mijloacele de transport în comun, dar mai ales satisfacția de a le da celor care au nevoie o șansă la viață. Oamenilor li se fac analize de sânge gratuit, pentru a vedea dacă pot dona, și este un medic care îi consultă”, mai spune Lavinia Nan. 

Printre donatori a fost prezent și primarul Devei, Florin Oancea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *