fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

PETRILA. Urs prins în capcană, la 500 de metri de locuințe

Un urs a fost prins într-o capcană, în zona Taia, din localitatea Petrila. Totul s-a întâmplat aseară, în jurul orei 20, când poliția a fost sesizată de un paznic de vânătoare că un urs viu este prins într-un laț. Incidentul a avut loc la o distanță de aproximativ 500 de metri de locuințele care se află în acea zonă.

„Echipa operativă formată din lucrători din cadrul serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase şi ai Poliţiei Orașului Petrila, care s-a deplasat la faţa locului, a constatat faptul că în zona Taia, în extravilanul orașului Petrila, la aproximativ 500 m de locuințele din acea zonă deluroasă, se află un urs viu, adult, prins de picior într-un laț format dintr-o sârmă oțelită.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic și continuă cercetările în vederea identificării persoanelor bănuite de comiterea faptei și a luării măsurilor legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Paza locului în care s-a aflat ursul a fost asigurată pe durata nopții de jandarmi, până în cursul acestei dimineți, când medicul veterinar sosit la fața locului a tranchilizat ursul, iar ca urma a examinării acestuia s-a constat că acesta prezenta o excoriație și edem ușor la piciorul drept din spate, nefiind constatate fracturi sau leziuni incompatibile cu viața, astfel că a fost eliberat.

Foto ilustrativ.

1 thought on “PETRILA. Urs prins în capcană, la 500 de metri de locuințe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *