fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Pe aici nu se trece! Drumul județean care duce la Săulești se transformă în baltă, la prima ploaie

Drumul județean care duce în satul Săulești a fost impracticabil pe porțiunea de sub podul de cale ferată, în această dimineață. După ce noaptea trecută a plouat, astăzi oamenii nu au mai putut traversa balta imensă care s-a format. Șoferii au fost nevoiți să se întoarcă din drum și să ocolească prin Simeria, aproximativ 4-5 kilometri.

Situația în care se află oamenii din Săulești trenează de ceva timp. Anul trecut, pentru că șanturile laterale nu erau semnalizate, iar șoferul nu era din localitate, ca să cunoască locul, o mașină s-a răsturnat.

blank

„Cam asta trebuie să îndurăm noi, de cînd s-a deschis șantierul pentru Calea ferată la Săulești. Drumul este al Consiliului județean, dar este predat constructorului. La fiecare ploaie trebuie să ocolim prin Simeria. În jur de 5-6 km. Deci cam 10-12 dus întors”, spune Romeo Trufaș, un localnic din Săulești.

Porțiunea cu probleme a drumului județean se află, într-adevăr, în administrarea Consiliului Județean Hunedoara, însă responsabilitatea pentru intersecția căii rutiere și a celei ferate este a firmei care construiește calea ferată de mare viteză. Astăzi, Consiliul Județean a trimis la Săulești o echipă, care a solicitat constructorului să ia măsuri pentru ca oamenii să poată trece cu mașinile pe sub podul de cale ferată.

A fost adusă o vidanja, care a tras toată apa strânsă pe drum și au fost făcute niște șanturi de scurgere.

„În urma sesizărilor primite, o echipă de la Consiliul Județean Hunedoara s-a deplasat în teren la locul indicat pentru a evalua situația și pentru a solicita constructorului să dispună măsurile care se impun pentru asigurarea unui trafic rutier în siguranță.
Au fost executate lucrări pentru a asigura scurgerea apei.
Locul respectiv se află în zona de protecție a căii ferate, fiind vorba despre o interesecție de căi de comunicație de rang diferit.
Avizul dat constructorului de către Consiliul Județean Hunedoara prevede că execuția lucrărilor de amenajare a intersecției denivelate dintre calea ferată și drumul județean 700 C este în sarcina constructorului obiectivului de investiții”, au declarat reprezentanții Consiliuluii Județean Hunedoara, pentru Știri din Hunedoara.

Constructorul căii ferate, FCC-Astaldi- Convensa, trebuie însă să găsească o soluție prin care să rezolve definitiv situația traficului rutier de sub podul de cale ferată. Până atunci, la fiecare ploaie, lucrurile vor sta la fel, iar oamenii vor avea aceeași problemă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *