fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

(NEWS ALERT) Clubul Autobergamo, CAMPIOANA ROMÂNIEI, va fi preluat de Primăria Deva

Clubul Autobergamo, care ieri a câștigat Cupa României la futsal, va fi preluat de Primăria Deva. Anunțul a fost făcut astăzi, de primarul Florin Oancea, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit edilului, preluarea va fi făcută până la începerea campionatului 2023-2024, iar administrația locală dorește să continue colaborarea cu antrenorul „Cacau”, Ricardo Cámara Sobral, cel mai bun antrenor de futsal din lume. Inițiativa preluării a avut-o președintele clubului Autobergamo Deva, Dorin Popa.

„Am ajuns la o înțelegere cu Dorin, care a ținut această echipă mai bine de 10 ani. Începând cu campionatul 2023-2024, primăria municipiului Deva va prelua echipa Autobergamo și echipa de futsal va fi echipa CSM Deva. Ne străduim să permanentizăm, și nu vă ascund, colaborarea cu Cacau. Este, în prezent, un contract de două luni, între Autobergamo și domnia sa, dar noi ne dorim să rămână la Deva. Ați văzut ce înseamnă un profesionist, cel mai bun antrenor de futsal din lume, și nu o spun eu, ci statisticile și toți cronicarii sportivi. (…) Deci, din vara acestui an, pentru noul campionat, echipa de futsal va fi a CSM-ului, vom face investiții mari și în această secție, cum facem și la handbal, și la fotbal, baschet și volei. (…) Chiar dacă unii o să mă critice, eu știu un singur lucru: nu se poate face performanță fără resursele financiare. (…) Sunt niște eforturi, dar eforturile sunt și pentru copii și juniori, dar și pentru performanță”, a declarat primarul Devei, Florin Oancea. 

Astăzi, Dorin Popa a venit la primăria Deva, pentru a înmâna cupa României, câștigată aseară de Autobergamo, municipalității. Întreg palmaresul echipei, cu cele mai multe rezultate la futsal din România, va reveni Devei. Din campionatul viitor, Autobergamo va juca sub sigla CSM Deva și va avea culorile clubului devean.

„Au fost 10 ani care numai eu știu cum au trecut… Cu muncă, sacrificiu… Mă știu mulți, care sunt clienții mei la service, toată ziua muncesc acolo, iar când termin acolo, mă duc dincolo (la Autobergamo – n.r.). Am sacrificat, eu și soția mea, familia noastră, ca să dăm totul pentru acest proiect, cu dragă inimă. Pentru comunitate facem treaba asta. Tot palmaresul va fi dat municipalității, pentru că aici suntem toți, suntem deveni. Va fi CSM Deva și va avea culorile CSM-ului”, a spus președintele Clubului Autobergamo Deva, Dorin Popa.

Potrivit primarului Florin Oancea, municipalitatea nu va plăti nimic pentru preluarea Autobergamo.

„Ca să eliminăm orice confuzie, Primăria municipiului Deva nu va plăti un leu către Autobergamo. A fost o decizie comună. De fapt, propunerea a venit din partea lui Dorin, care mi-a spus că singur este foarte greu să susți o echipă care să se bată an de an la titlu și în cupă. Dar ar prefera ca munca pe care a făcut-o an de an, sacrificiul pe care l-a făcut, să nu se piardă. Sunt atâtea exemple în țară, în care, la un  moment dat, finanțatorul nu a mai finanțat echipa, iar aceasta a dispărut. Rugămintea lui a fost să preluăm această echipă, cu titlu gratuit, cu tot cu palmares. I-am spus că vreau să continue alături de noi, iar Dorin, de o săptămână, este cu contract sportiv pe CSM Deva, și este persoana care va coordona secția de futsal”, a concluzionat edilul Devei, Florin Oancea. 

Întreaga conferință de presă poate fi urmărită mai jos:

blank blank

Citește și: Autobergamo aduce Cupa României la futsal la Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *